06.06.2024, 20:23aktualizacja: 06.06.2024, 20:24

Raport bieżący 18/2024

Zarząd spółki CCC S.A. z siedzibą w Polkowicach ("Emitent") niniejszym informuje o otrzymaniu od spółki Ultro S. r.l. z siedzibą w Luksemburgu ("Ultro"), akcjonariusza Emitenta uprawnionego ze wszystkich akcji zwykłych imiennych serii L Emitenta, tj. 5.878.535 (pięciu milionów ośmiuset siedemdziesięciu ośmiu tysięcy pięciuset trzydziestu pięciu) akcji ("Akcje"), żądania dokonania zamiany (konwersji) wszystkich Akcji na akcje zwykłe na okaziciela. Ponadto Ultro zwróciła się do Emitenta z wnioskiem o podjęcie przez Emitenta wszelkich czynności niezbędnych dla dopuszczenia i wprowadzenia Akcji do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. ("GPW"), w szczególności asymilacji Akcji z innymi akcjami zwykłymi na okaziciela Emitenta notowanymi na rynku, o którym mowa powyżej.

W związku z powyższym Zarząd Emitenta podjął w dniu 6 czerwca 2024 r. uchwałę w sprawie zamiany (konwersji) wszystkich Akcji na akcje zwykłe na okaziciela i podjęcia działań w celu ich asymilacji z pozostałymi akcjami zwykłymi na okaziciela Emitenta oraz dopuszczenia i wprowadzenia do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez GPW.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz