SYNEKTIK SA (33/2024) Aneks do umowy dystrybucyjnej z Intuitive Surgical Sarl

01.08.2024, 13:29aktualizacja: 01.08.2024, 13:31

Raport bieżący 33/2024

Zarząd Synektik SA ("Emitent") informuje, że w dniu 1 sierpnia 2024 r. Emitent zawarł z Intuitive Surgical Sarl z siedzibą w Aubonne, Szwajcaria, aneks do umowy dystrybucyjnej z 5 lipca 2018 r. ("Umowa Dystrybucyjna").

Aneks wydłużył okres trwania Umowy Dystrybucyjnej z dotychczas obowiązującego terminu 30 kwietnia 2026 r. do dnia 31 grudnia 2029 r. Na mocy Umowy Dystrybucyjnej Emitent oraz podmiot z Grupy Kapitałowej Emitenta są wyłącznymi dystrybutorami na rynkach polskim, czeskim i słowackim systemów robotycznych da Vinci produkowanych przez Intuitive Surgical.

Pozostałe zapisy aneksu nie odbiegają od standardów rynkowych dla tego rodzaju porozumień.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz