EFNI 2024: w Sopocie o tym, co będzie jutro - już po raz trzynasty

09.09.2024, 09:24aktualizacja: 09.09.2024, 09:30

Konfederacja Lewiatan
Już po raz trzynasty - i jak zawsze w Sopocie - odbędzie się Europejskie Forum Nowych Idei. EFNI, które w tym roku zostanie zorganizowane w dniach 16-18 października, to jedna z największych konferencji biznesowych w tej części kontynentu poświęcona globalnym trendom, nowym ideom oraz przyszłości Europy. Służy za platformę dialogu i wymiany myśli pomiędzy przedstawicielami świata biznesu, nauki, kultury, decydentów, liderów opinii oraz reprezentantów administracji lokalnej, krajowej i europejskiej, co roku gromadząc około półtora tysiąca uczestników z kilkunastu krajów.

Wśród gości i panelistów EFNI 2024 znajdą się przedstawiciele świata biznesu, kultury oraz nauki, a także europejskiej i polskiej administracji publicznej, w tym członkowie Rady Ministrów. Swoją obecność w Sopocie potwierdzili: Krzysztof Gawkowski, wiceprezes Rady Ministrów i minister cyfryzacji, Adam Bodnar, minister sprawiedliwości, Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz, minister funduszy i polityki regionalnej, Marzena Okła-Drewnowicz, minister ds. polityki senioralnej, Izabela Leszczyna, minister zdrowia, Krzysztof Paszyk, minister rozwoju i technologii, Barbara Nowacka, minister edukacji, Paulina Hennig-Kloska, minister klimatu i środowiska, Światłana Cichanouska, prezydentka-elektka Białorusi, Zbigniew Derdziuk, prezes Zakładu Ubezpieczeń Społecznych czy Tomasz Chłoń, pełnomocnik ministra spraw zagranicznych ds. przeciwdziałania dezinformacji międzynarodowej.

Tegoroczna edycja ponownie odbędzie się w sopockim hotelu Radisson Blu. Na uczestników czekać będzie różnorodny program: debaty skupiać się będą wokół najważniejszych wyzwań dla biznesu i społeczeństw w zmieniającym się świecie. Porozmawiamy o globalnych trendach oraz o przyszłym kształcie Unii. Europejskie Forum Nowych Idei to jedyna konferencja w Polsce, w której kluczową perspektywą nie są najbliższe dni czy miesiące, a lata i dekady.

Debaty panelowe zostaną podzielone na pięć ścieżek tematycznych:

• Europa w zrównoważonym świecie,
  • Europa w spolaryzowanym świecie,
  • Europa i cyfrowa transformacja
  • Europa i zielona zmiana,
  • Zdrowa Europa.

Ponadto Forum wzbogacą dyskusje w formacie EFNI Talks, rozmowy Nocnych Marków, spotkania z autorami książek i wiele więcej.

Trzynasta edycja Europejskiego Forum Nowych Idei będzie wyjątkowa z wielu względów. Forum odbywa się tuż przed objęciem przez Polskę unijnej prezydencji, a także w roku 25-lecia Konfederacji Lewiatan, która organizuje wydarzenie we współpracy z BusinessEurope i miastem Sopot.

Więcej szczegółów dotyczących programu EFNI 2024 tutaj.

Rejestracja możliwa tu.

Europejskie Forum Nowych Idei

Sopot, Hotel Radisson Blu

16-18 października 2024

Zarejestruj się już dziś na efni.pl

#CoBędzieJutro

Europejskie Forum Nowych Idei organizowane jest od 2011 roku przez Konfederację Lewiatan przy współudziale BusinessEurope oraz miasta Sopot.

Partnerami strategicznymi EFNI 2024 są Orange, Google. Partnerzy główni: Adamed, Allegro, Amazon, BAT Poland, Danone, Fundacja Kronenberga City Handlowy, Miasto Gdańsk, Grupa Lux Med, Huawei, IKEA, InPost, Invest in Pomerania, Komisja Europejska, Meta, Philip Morris International, TikTok oraz Samorząd Województwa Pomorskiego.

Partnerzy wspierający: BASF, bp Polska, Centrum Kreatywności Targowa, Deutsche Bank, Diageo, GSK, EDP PE, Grupa Ergis, Château Isolette, Kotler Impact, Polski Związek Pracodawców Przemysłu Farmaceutycznego, Millennium Bank, Medicover, PharmaNET, Radisson Blu Sopot, Range Rover, Servier, Uber, Zakład Ubezpieczeń Społecznych i Związek Pracodawców Technologii Cyfrowych.

Strategicznymi partnerami merytorycznymi są: Szkoła Główna Handlowa w Warszawie i Uniwersytet Łódzki, a partnerami merytorycznymi: Centrum Stosunków Międzynarodowych, Euractiv.pl, Forum Odpowiedzialnego Biznesu, Fundacja Nowej Wspólnoty, Instytut Finansów Publicznych, Legimi, PWN oraz Thinktank.

Partnerami instytucjonalnymi są Europejski Komitet Ekonomiczno-Społeczny Grupa Pracodawców oraz Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, a partnerem technologicznym - Amber Expo.

Główni partnerzy medialni: BusinessInsider Polska, Dziennik Gazeta Prawna, Forbes, Onet, PAP, TOK FM, Radio Zet, Rzeczpospolita, RP.pl, gazeta.pl i Wyborcza.biz. Partnerzy medialni: ams, Miesięcznik Bank, Biznes Prestiż, Express Biznesu, ICAN Institute, ISB News, My Company Polska, NewsMed, Parkiet.com, Puls Biznesu, Radio Nowy Świat, Trójmiasto.pl, Warsaw Business Journal, Wprost oraz XYZ.

Źródło informacji: Konfederacja Lewiatan

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE