Pobierz materiał i Publikuj za darmo

„Właściwa higiena rąk to fundament zapobiegania zakażeniom w placówkach opieki zdrowotnej - mówi Hanna Bartnicka, Hygiene Advisor, Tork. - Mając świadomość jej znaczenia, aż 80% [1] pracowników ochrony zdrowia przyznaje, że ich praktyki w tym zakresie wymagają poprawy. Z dumą obchodzimy Światowy Dzień Higieny Rąk, oferując rozwiązania, które wspierają personel medyczny w podnoszeniu jakości opieki i pomagają zagwarantować pacjentom wyższy poziom bezpieczeństwa”.
Bezpłatne interaktywne szkolenie Tork przenosi użytkowników do wirtualnego środowiska szpitalnego, umożliwiając im przećwiczenie pięciu momentów higieny rąk zgodnie z wytycznymi WHO. Szkolenie Tork Czyste ręce, dostępne w wielu językach, jest wysoko oceniane przez uczestników. Trening w wirtualnej rzeczywistości jest nie tylko interesujący, ale także skutecznie wpływa na zmianę zachowań. Badania wykazały, że ludzie zapamiętują zaledwie 10% czytanego tekstu, 20% słyszanej treści i 30% tego, co widzą. Natomiast kiedy wykonują jakąś czynność lub symulują jej wykonywanie, zapamiętują aż 90% [2].
„Zrozumienie znaczenia higieny rąk nie tylko zwiększa bezpieczeństwo, ale także buduje zaufanie - dodaje Hanna Bartnicka. - Niemal 80% pacjentów przyznaje, że stosowanie instrukcji i oznaczeń przypominających o higienie rąk pozytywnie wpływa na ich ocenę czystości obiektu i jakości opieki [1]. Oprócz szkoleń, dla placówek mamy również bezpłatne materiały informacyjne i dostosowane oznaczenia do wykorzystania, aby ułatwić wdrożenie tych zasad.
W ramach misji Tork, której celem jest zapewnienie higieny jak największej liczbie osób, marka oferuje również porady dotyczące optymalnego rozmieszczenia dozowników. Dodatkowo udostępnia praktyczne przewodniki, które wspierają personel medyczny w opiece nad pacjentami i w tworzeniu bezpiecznego, higienicznego środowiska.
Aby dowiedzieć się więcej o tym, jak Tork wspiera pracowników ochrony zdrowia zrównoważonymi rozwiązaniami higienicznymi, nie tylko w Światowym Dniu Higieny Rąk, odwiedź stronę.
[1] Badanie Tork Healthcare Hygiene, 2018
[2] The Cone of Learning, 2005 (https://www.researchgate.net/figure/The-cone-of-learning-Krivickas-2005_fig1_281191978).
KONTAKT:
A PRiori Communications
tel.: +48 509 431 439
e-mail: office@apriori-communications.com
Źródło informacji: TORK
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 05.05.2025, 12:05 |
Źródło informacji | TORK |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
enel-med: inwestycja w jakość się opłaca
Centrum medyczne enel-med już po raz dziewiąty zostało uhonorowane prestiżowym tytułem Gwiazdy Jakości Obsługi w kategorii „Przychodnie lekarskie”. Wyróżnienie przyznawane jest na podstawie opinii samych konsumentów, którzy oceniają jakość obsługi i satysfakcję z usług.- 01.08.2025, 09:00
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: enel-med
-
Image
Mobilna gastronomia coraz popularniejsza w Polsce. IJHARS zajrzała do food trucków
W pierwszej połowie 2025 r. liczba lokali gastronomicznych w Polsce zwiększyła się o blisko 2 tys., po raz pierwszy w historii przekraczając barierę 100 tys. punktów - poinformowała "Rzeczpospolita", powołując się na raport firmy Dun & Bradstreet. Raport pokazuje również, że coraz większym zainteresowaniem Polaków cieszą się mobilne punkty sprzedaży żywności. Mając na względzie te tendencje, IJHARS przyjrzała się uważnie jedzeniu serwowanemu w food truckach. Zauważyliśmy błędy, ale w naszych działaniach stawiamy na edukację i dialog, pragniemy przede wszystkim poprawy standardów jakości sprzedawanych potraw i dań.- 31.07.2025, 11:44
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: IJHARS
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ