Pobierz materiał i Publikuj za darmo
- Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi informuje:
Zapraszamy do udziału w bezpłatnym szkoleniu na temat nawożenia i wapnowania stosowanych w uprawach ogrodniczych. Szkolenie odbędzie się 24 czerwca 2025 r. w formie on-line. Jego organizatorem jest Instytut Ogrodnictwa - Państwowy Instytut Badawczy.
Dla kogo?
Szkolenie skierowanie jest do rolników, instytucji publicznych działających na rzecz rolnictwa, w tym: Stacji Chemiczno-Rolniczych, Centrum Doradztwa Rolniczego i Ośrodków Doradztwa Rolniczego.
Kiedy?
24 czerwca 2025 r. (piątek) w godzinach: 10:30-12:30, szkolenie odbędzie się w formie on-line. Zgłoszenia do udziału w szkoleniu należy przesyłać do dnia 20 czerwca 2025 r. na adres e-mail: ewelina.szczechowicz@inhort.pl
UWAGA! Termin rejestracji upływa 20 czerwca 2025 r.
Zakres szkolenia:
znaczenie prawidłowego odczynu gleby w uprawie roślin ozdobnych, odczyn gleby oraz nawożenie organiczne w uprawie warzyw, jak dobrać podłoże do uprawy szklarniowej warzyw i roślin ozdobnych.
Więcej informacji
Szkolenie jest organizowane w ramach zadania 4.1 dotacji celowej, realizowanego w 2025 r. przez IO-PIB, a zlecanego przez MRiRW.
UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi odpowiedzialność za jego treść – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe. (PAP)
kom/ has/ lm/
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 18.06.2025, 16:34 |
Źródło informacji | MRiRW |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |