Pierwsza taka platforma internetowa w Polsce! Bezpłatna promocja i zyski dla klubów sportowych

08.07.2013, 11:00aktualizacja: 08.07.2013, 11:00

Już blisko 100 klubów i organizacji sportowych dołączyło już do portalu informacyjno-społecznościowego wspieramyklub.pl. Dzięki rejestracji na platformie mogą one nie tylko za darmo się promować, prowadząc własny profil, ale i czerpać z tego zyski. Portal adresowany jest zarówno do dużych organizacji, jak i małych, lokalnych klubów wszystkich dyscyplin sportowych, których nie stać nawet na podstawowe akcesoria.

Jak podkreśla Jan Potocki, członek Rady Nadzorczej kieleckiej spółki APOYO SPORT - która założyła platformę - wystarczy, że dany klub (bezpłatnie) za pomocą formularza dostępnego na wspieramyklub.pl, zarejestruje się na platformie, zostanie jej członkiem i będzie prowadził własny profil na którym zamieszczane będą informacje, zdjęcia czy filmy dotyczące jego bieżącej działalności. To od aktywności kibiców i sympatyków, - którzy jak najczęściej powinni odwiedzać platformę i profil konkretnego klubu - zależeć będzie ile zarobi dana organizacja. 70% zysku wygenerowanego przez platformę zostanie podzielone i przekazane na rzecz zrzeszonych podmiotów. Na wspieramyklub.pl znaleźć można także aktualne wiadomości na temat wszelkich wydarzeń sportowych. Redagują je studenci Uniwersytetu Jagiellońskiego Wydziału Dziennikarstwa.

Inicjatywę wspierają i objęli patronatem Joanna Mucha, Minister sportu i turystyki, Business Centre Club - Komisja Sportu i Turystyki, Krajowa Izba Sportu, Polski Komitet Olimpijski oraz TVP Sport.

Do dziś stronę odwiedziło już ponad 185 tys. internautów. Członkowie spółki APOYO planują w przyszłości uruchomić podobne platformy poświęcone zdrowiu, edukacji i przedsiębiorczości.

Więcej informacji na stronie: http://www.wspieramyklub.pl.

KONTAKT:

APOYO SPORT Sp. z o.o.

ul. Olszewskiego 6 lok. 3.09

25-663 Kielce

tel. kom. +48 666 280 446

e-mail: sekretariat@wspieramyklub.pl

Źródło informacji: APOYO SPORT Sp. z o.o.

Data publikacji 08.07.2013, 11:00
Źródło informacji PAP