Polityka i społeczeństwo

Amerigo Education ogłasza wyniki rekrutacji na studia osiągnięte przez jej absolwentów w 2020 roku

11.05.2020, 13:30aktualizacja: 11.05.2020, 13:30

Oferowany przez Amerigo program przygotowawczy University Advantage Program pomógł uczniom międzynarodowym w dostaniu się na uczelnie wyższe.

CHICAGO, 11 maja 2020 r. /PRNewswire/ – firma Amerigo Education, która stworzyła kompleksowy program edukacji średniej w szkołach z internatem dla uczniów międzynarodowych w Stanach Zjednoczonych, ogłosiła dzisiaj wyniki rekrutacji na uczelnie wyższe osiągnięte przez jej absolwentów w 2020 r. Wszyscy uczniowie kończący Amerigo zostali przyjęci przez czołowe uczelnie. Dwie trzecie z nich dostało się do jednego ze stu najlepszych uniwersytetów w Stanach Zjednoczonych, a jedna trzecia trafiła do uczelni zaliczanych do czołowej pięćdziesiątki. Wśród nich znalazły się takie renomowane instytucje jak Uniwersytet Południowej Kalifornii, Uniwersytet Nowojorski, Uniwersytet Florydy, Uniwersytet Bostoński, a także kilka uczelni wchodzących w skład Uniwersytetu Kalifornijskiego – w Santa Barbara, Irivine, San Diego i Davis.

„W Amerigo staramy się udzielać naszym uczniom jak największego wsparcia przy wkraczaniu na ścieżkę edukacji akademickiej. Przykład tegorocznych absolwentów pokazuje pasję i troskę, z jaką przygotowujemy ich przez cały czas nauki w szkole średniej – powiedział Craig Pines, dyrektor generalny Amerigo. - Posiadamy dogłębną wiedzę w zakresie kryteriów, które muszą spełniać uczniowie spoza Stanów Zjednoczonych, aby mieć szanse dostać się na renomowane amerykańskie uczelnie. Oferowany przez nas program przygotowawczy University Advantage Program (UAP) opiera się na indywidualnym podejściu do ucznia, kładąc nacisk zarówno na ich osiągnięcia w wymiarze akademickim, jak i kształtowanie osobowości. Naszym uczniom zapewniamy kompleksowe wsparcie w przygotowaniach do osiągnięcia jak najlepszych wyników rekrutacji, sprawiając, że droga na wymarzoną uczelnię wydaje się łatwiejsza i prowadzi do sukcesu".

Oferowany przez Amerigo program UAP trwa cztery lata i obejmuje dopasowaną do indywidualnych potrzeb pomoc dla uczniów na wszystkich etapach procesu aplikowania na uczelnie wyższe. Ponieważ program z założenia ma dać uczniom większe szanse w rywalizacji o miejsce na uniwersytecie, jego oferta obejmuje możliwość wyboru kursów, przygotowanie w zakresie rozwiązywania standaryzowanych testów, doradztwo dotyczące studiów wyższych, naukę umiejętności pisania tekstów, a także oprowadzanie po miasteczkach akademickich różnych uczelni. Ponadto Amerigo zatrudnia doradcę, który zapewnia każdemu uczniowi indywidualną pomoc przy procesie aplikacyjnym.

Tak o korzyściach płynących z ukończenia programu UOP mówi Giang Duo, która w 2020 r. opuściła mury szkoły w Boca Raton i dostała się do 6 czołowych uczelni w kraju, w tym Uniwersytetu Kalifornijskiego w Santa Barbara, Uniwersytetu Wisconsin w Madison i Uniwersytetu Purdue: „Dzięki wsparciu kadry Amerigo zyskałam większą wiarę w moje możliwości i nabrałam przekonania, że mogę dostać się na wymarzone uczelnie. W Amerigo od samego początku mogłam liczyć na kompleksowe wsparcie, które obejmowało m.in. przydatne narzędzia takie jak korepetycje online czy cotygodniowe testy przygotowujące do matury, jak również wartościowe wskazówki i poprawki w liście motywacyjnym na studia. Ważną rolę w podjęciu decyzji o wyborze uczelni odegrały również wycieczki z oprowadzaniem po miasteczkach akademickich".

W holistycznym wsparciu swoich uczniów Amerigo wykracza poza wymiar akademicki, zachęcając ich do aktywności zarówno w szkole, jak i poza jej murami. Benny Nguyen – absolwent szkoły Amerigo w Chicago – który dostał się łącznie na 12 uczelni, w tym Uniwersytet Stanu Pensylwania i Uniwersytet Waszyngtoński, bardzo aktywnie uczestniczył w zajęciach pozalekcyjnych, będąc członkiem szkolnego zespołu szermierczego, uczestnicząc w olimpiadzie naukowej, a także trenując siatkówkę i piłkę nożną: „Zależało mi też na dobrej średniej ocen, gdyż stanowi ona dowód na to, że włożyłem w naukę niezwykle dużo pracy. Uczelnie, które mogą przebierać w kandydatach, poszukują studentów wykazujących się czymś więcej niż tylko umiejętność rozwiązywania testów". Kolejnym korzystnym rozwiązaniem Amerigo, na którym korzystają studenci tacy jak Nguyen, jest Student Success Portfolio (portfolio osiągnięć ucznia) – platforma internetowa, na której uczniowie mogą zamieszczać przykłady swoich osiągnięć edukacyjnych i zajęć pozalekcyjnych. Portfolio to można przekazywać działom rekrutacji uczelni w ramach procesu aplikacyjnego, zyskując szansę na lepsze wyeksponowanie wyników i osiągnięć uzyskanych w szkole średniej.

Zdaniem Sichenga Guo, ucznia Amerigo, który został przyjęty na siedem uczelni zaliczanych do czołowej pięćdziesiątki, w tym na Uniwersytet Kalifornijski w Davis i Irvine, a także Uniwersytet Illinois, jedną z przyczyn jego sukcesu było aktywne podejście do procesu aplikacyjnego: „Zaczynając wcześniej, możemy np. otrzymać pomoc przy redagowaniu listu motywacyjnego. Ponadto mogłem liczyć na ścisłą współpracę z kadrą Amerigo, w tym doradcami w zakresie studiów wyższych , którzy udzielili mi wsparcia we wszystkich aspektach, od pisania listu motywacyjnego, przez przygotowanie do rozwiązywania testów i tworzenia portfolio ucznia. Jestem przekonany, że umiejętności nabyte podczas nauki w Amerigo będą pomocne i zaprocentują w przyszłości".

Amerigo stara się na bieżąco wspierać pozostałych uczniów, dla których rok szkolny dobiega końca. W świetle trwającego światowego kryzysu związanego z pandemią Amerigo wprowadziła program Start Anywhere, który ma na celu łagodzenie obaw dotyczących ograniczeń w zakresie podróżowania lub wiz w nadchodzących miesiącach. W ramach programu uczniowie Amerigo, którzy nie mają możliwości przylotu do Stanów Zjednoczonych na rozpoczęcie semestru zimowego, będą uczyli się zdalnie przez internet – oferta nauczania zdalnego poza pełnym programem nauczania obejmie kursy języka angielskiego i doradztwo w zakresie studiów wyższych, tak więc nie będzie się różnić od standardowej oferty. Więcej informacji na temat programu Start Anywhere można znaleźć tutaj: https://bit.ly/2xrQZKk

Amerigo

Amerigo wspiera uczniów międzynarodowych w najlepszych amerykańskich szkołach średnich przez całościowe podejście bazujące na wsparciu, które skupia się na jak najlepszych wynikach nauczania. Firma zapewnia dodatkowe wsparcie edukacyjne, rozwój umiejętności języka angielskiego oraz doradztwo dotyczące studiów wyższych i immersję kulturową w celu wyposażenia uczniów międzynarodowych w umiejętności, wartości i wsparcie potrzebne do osiągnięcia sukcesu w szkole średniej, na uniwersytecie i w późniejszym życiu. Więcej informacji można znaleźć na stronie amerigoeducation.com.

Zdjęcie – https://mma.prnewswire.com/media/1165764/Amerigo_Education_1.jpg

Zdjęcie – https://mma.prnewswire.com/media/1165765/Amerigo_Education_2.jpg