Polityka i społeczeństwo

Dwie kancelarie z Gruzji zyskują status członkowski w Andersen Global

02.06.2022, 17:01aktualizacja: 02.06.2022, 17:03

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global cały czas wzmacnia swoją międzynarodową obecność, tym razem debiutując w regionie Azji Centralnej jako Andersen in Georgia (poprzednio kancelaria działała jako Prime Tax LLC). Status kancelarii członkowskiej w Andersen Global uzyska również mieszcząca się w Tibilisi kancelaria MG Law, która współpracuje z Andersen Global od 2020 r. Wspólnie obie kancelarie członkowskie zapewnią kompleksową ofertę zintegrowanych usług podatkowych i prawnych w Gruzji i za granicą.

„W odpowiedzi na rosnący poziom skomplikowania przepisów podatkowych w Gruzji nasz doświadczony zespół dokłada wszelkich starań, by zapewnić naszym klientom w regionie i na świecie wysokiej klasy kompleksową obsługę - powiedział Zurab Nikvashvili, wspólnik zarządzający kancelarii Andersen in Georgia. - Przyjmując markę Andersen, nasza kancelaria będzie mogła rozwinąć swój potencjał i dostarczać nowatorskie rozwiązania ponad granicami”.

Andersen in Georgia świadczy kompleksową obsługę podatkową, księgową i w zakresie doradztwa biznesowego, w tym sprawozdawczości i zgodności z przepisami podatkowymi, jak również zewnętrznych usług księgowych, rozstrzygania sporów podatkowych, doradztwa podatkowego, podatków międzynarodowych, cen transferowych oraz fuzji i przejęć. MG Law to regularnie notowana w rankingu The Legal 500 kancelaria prawna, która świadczy kompleksowe usługi prawne w obszarach bankowości i finansów, prawa pracy, arbitrażu i procesów cywilnych, nieruchomości, podatków i ceł, prawa spółek, a także kryptowalut i blockchain. Obie kancelarie członkowskie obsługują klientów z regionu i ze świata, w tym instytucje finansowe, fundusze inwestycyjne, podmioty rządowe i przedsiębiorstwa publiczne.

Jak dodał Archil Giorgadze, wspólnik zarządzający MG Law: „Uważamy, że kluczem do świadczenia usług na najwyższym poziomie jest współpraca ze specjalistami, którzy mają wszechstronne doświadczenie w branży zdobyte w różnych jurysdykcjach. Wchodząc w szeregi Andersen Global jako kancelaria członkowska, możemy poszerzyć wiedzę i doświadczenie naszego zespołu dzięki dostępowi do zasobów, jakimi dysponuje ta międzynarodowa organizacja”.

„Andersen in Georgia oraz MG Law to cieszący się renomą liderzy w sektorze usług podatkowych i prawnych. Nacisk, jaki kładą na potrzeby klientów, dobrze wpisuje się w wartości wyznawane przez Andersen w wymiarze globalnym - powiedział prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen Mark Vorsatz. - Nadanie im statusu kancelarii członkowskich pokazuje, że zależy nam na zapewnianiu kompleksowej i sprawnej obsługi klientom na całym świecie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem prawnie odrębnych, niezależnych kancelarii członkowskich prowadzonych przez specjalistów podatkowych i prawników na całym świecie. Od czasu jego założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 11 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 360 miejscach.

Wersja źródłowa na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220602005124/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: