Polityka i społeczeństwo

Fundacja Szansa dla Niewidomych: daj szansę niewidomym dzieciom w Ukrainie

04.03.2022, 12:06aktualizacja: 04.03.2022, 12:11

Fundacja Szansa dla Niewidomych
„Nie widzą nic, nawet wrogów nacierających na miasta, ulice i szkoły oraz samolotów, rakiet i bomb, które zagrażają ich życiu” - Marek Kalbarczyk, niewidomy założyciel Fundacji Szansa dla Niewidomych w wywiadzie na łamach marcowego numeru miesięcznika „Help - jesteśmy razem”.

Fundacja Szansa dla Niewidomych, organizująca Spotkania Wschód-Zachód, współpracująca z niewidomymi z Ukrainy, prosi o finansowe wsparcie dla niewidomych Ukraińców, zwłaszcza dzieci i uczniów. Prosi o pomoc wszystkich, którym zależy na świecie otwartym i pomocnym dla ludzi, którym nie sprzyja los.

Tuż za granicą trwa wojna i zniszczenie. Jak zawsze w takich sytuacjach najtrudniej mają ludzie słabsi, starsi, niepełnosprawni, niewidomi, zwłaszcza dzieci, które nikomu i niczemu nie zawiniły. Jako organizacja pomagająca niewidomym w Ukrainie od wielu lat, Fundacja pragnie przynieść im jak najefektywniejszą pomoc i tym razem. Fundacja skontaktowała się z działaczami i naukowcami, niewidomymi i ich widzącymi przyjaciółmi, którzy proszą o wsparcie w Lwowie, Łucku, Kijowie i Charkowie. Nie zwlekaj, każdy dzień, wręcz każda godzina są na wagę złota.

Wszystkie zebrane środki Fundacja przekaże na rzecz niewidomych w Ukrainie.

Link do zrzutki: https://zrzutka.pl/daj-szanse-niewidomym-dzieciom-w-ukrainie

Źródło informacji: Fundacja Szansa dla Niewidomych