Polityka i społeczeństwo

iSpot zapewnia narzędzia do interesującej edukacji

08.12.2022, 13:18aktualizacja: 08.12.2022, 14:26

iSpot
Nowoczesne urządzenia i kompleksowe wsparcie - począwszy od finansowania, aż do wdrożenia i konfiguracji sprzętu. Oferta iSpot dla edukacji jest czymś, na co warto zwrócić uwagę w każdej szkole.

iSpot jest Autoryzowanym Partnerem Edukacyjnym Apple. Firma, oprócz sprzedaży urządzeń, oferuje kompleksowe rozwiązania i szeroki zakres usług dedykowanych edukacji. iPady i MacBooki są dopasowane do aktualnie dostępnych programów rządowych na dofinansowanie zakupu nowych technologii dla szkół. W przeszłości iSpot zrealizował dostawy sprzętu i wdrożenia usług dla placówek edukacyjnych w programach: Aktywna Tablica, Laboratoria Przyszłości, Cyfrowa Gmina i Cyfrowy Powiat.

iSpot współpracuje z przedszkolami i szkołami, uczelniami i studentami oraz instytucjami samorządowymi. Dedykowany zespół edukacyjny pomaga dobrać odpowiedni sprzęt, szkoli kadrę i zespół IT, wdraża oraz konfiguruje sprzęt, a dodatkowo wspiera szkoły i uczelnie w uzyskaniu finansowania. Ponadto nauczyciele otrzymują wsparcie merytoryczne w postaci dedykowanych szkoleń dostosowanych do profilu zawodowego. Kadra pedagogiczna ma możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji i uczestnictwa w certyfikowanych szkoleniach pod okiem ekspertów Apple.

Urządzenia renomowanej marki nie muszą być drogie, jeśli weźmie się pod uwagę całkowite koszty użytkowania, amortyzację i możliwości. W przeciwieństwie do urządzeń innych producentów, sprzęt Apple dłużej zachowuje swoją wartość. Całkowity koszt posiadania urządzeń Apple jest znacznie niższy niż w przypadku innych, tańszych marek.

Bardzo ciekawą możliwością oferowaną w rozwiązaniach oferowanych przez iSpot dla edukacji jest „model współdzielony”, która ogranicza koszty stworzenia pracowni iPadowej, umożliwiając korzystanie z jednego urządzenia przez wielu uczniów. W praktyce „model współdzielony” to specjalnie skonfigurowany iPad, który daje możliwość korzystania z jednego urządzenia przez wielu uczniów na zmianę, zapewniając im indywidualne środowisko, aplikacje oraz materiały dydaktyczne. By dostać się do swojego konta na iPadzie uczniowie muszą znaleźć swoje zdjęcie i podać łatwy do zapamiętania kod PIN. Dzięki takiemu rozwiązaniu, mimo ograniczonej ilości urządzeń w szkole, każdy uczeń ma swoje własne środowisko pracy, może korzystać z zasobów przygotowanych dla niego oraz ma dostęp do materiałów z poprzednich zajęć.

„Co ważne, urządzenia oferowane przez iSpot w ramach programów edukacyjnych są gotowe do użytkowania natychmiast po wyjęciu z pudełka. Są odpowiednio skonfigurowane i mają zainstalowane niezbędne oprogramowanie, m.in. pakiet biurowy czy aplikacje, dzięki którym nauczyciel może prowadzić lekcje” - wyjaśnia Agnieszka Dąbrowska, Business & Education Development Lead, iSpot Poland.

iSpot oferuje nie tylko dostawę sprzętu do szkoły. Zapewnia też pełne i kompleksowe wdrożenie, aby każda szkoła mogła zacząć efektywnie wykorzystywać urządzenia i w pełni korzystać z narzędzi dydaktycznych. Dodatkowo oferuje pakiet stałego wsparcia dla szkoły, który zapewnia bieżącą obsługę wdrożonego środowiska informatycznego oraz zapewnia dostosowanie konfiguracji urządzeń i usług do zmieniających się potrzeb szkoły.

Dzięki obu pakietom szkoła może być pewna, że zakupione rozwiązanie będzie działało i funkcjonowało w określony sposób i przyczyni się do realizacji założonych przez szkołę celów dydaktycznych.

Jednym z ciekawszych wdrożeń jest realizacja projektu dla Miasta Gdańsk, które wyposażyło 3 placówki edukacyjne w iPady wraz z pełnym wsparciem wdrożeniowym i szkoleniowym dla nauczycieli. iSpot realizował też wdrożenia w takich miastach i gminach jak Wałbrzych, Aleksandrów Łódzki, Parzęczew, Kiełczów, Rybnik, Rytro i wiele innych.

Na uwagę zasługuje fakt, iż wszystkie szkoły pracujące z wykorzystaniem nowej technologii, realizują z sukcesami projekty STEAM-owe, które promuje iSpot w swoich programach i projektach związanych z konferencjami i warsztatami organizowanymi we współpracy z prekursorką tej metodologii w Polsce prof. UW Marleną Plebańską.

iSpot zapewnia wsparcia i pomoc w sfinansowaniu zakupu urządzeń do szkolnej pracowni z trwających i przyszłych programów finansowych.

„Wiemy, że podjęcie decyzji dotyczącej zakupu sprzętu technologicznego może być trudne i wiązać się z wieloma wątpliwościami. Dlatego już od samego początku służymy wsparciem.

Pomagamy rozwiązać wszelkie wątpliwości związane z finansowaniem, a następnie wdrożeniem oraz konfiguracją sprzętu w szkole. Dzięki współpracy z iSpot edukacja może być ciekawą przygodą” - zapewnia Agnieszka Dąbrowska.

Dowiedz się więcej: https://ispot.pl/edukacja.

Źródło informacji: PAP MediaRoom

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE