Pobierz materiał i Publikuj za darmo
- Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi informuje:
Organizacja Pawilonu UE
Komisja Europejska organizuje Pawilon Unii Europejskiej podczas międzynarodowych targów FHA Food & Beverage, które odbędą się w dniach 8–11 kwietnia 2025 r. w Singapurze.
Cel przedsięwzięcia
Celem jest podniesienie świadomości singapurskich nabywców na temat kluczowych zalet europejskich produktów spożywczych i napojów, w tym ich bezpieczeństwa, jakości, autentyczności i zrównoważonego rozwoju. Pawilon będzie okazją do stworzenia w Singapurze pozytywnej świadomości na temat zalet unijnych produktów rolnych, zachęcania do ich importu i konsumpcji.
Produkty spożywcze i napoje UE będą promowane poprzez ekspozycje, degustacje, pokazy kulinarne, warsztaty.
Produkty priorytetowe
Za priorytetowe do działań promocyjnych zostały uznane następujące kategorie produktów:
- zboża, chleb i makaron
- nabiał (sery, masło, śmietana i mleko)
- jaja i produkty jajeczne
- oliwa z oliwek i oliwki stołowe
- mięso i produkty mięsne
- owoce i warzywa
- przetworzone produkty rolne, takie jak wyroby cukiernicze, czekolada, sosy i przyprawy
- wina, piwa i napoje spirytusowe
Zgłoszenia
Zgłoszenia można przesyłać do 27 stycznia 2025 r. za pośrednictwem ankiety umieszczonej na stronie internetowej Komisji:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/FHASingapore2025
Szczegółowe informacje można także uzyskać pisząc na adres: FHASingapore2025@agripromotion.eu
UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi odpowiedzialność za jego treść – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe. (PAP)
kom/ kpr/ amac/
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 17.01.2025, 14:18 |
Źródło informacji | MRiRW |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |