Polityka i społeczeństwo

MSWiA: nowy Komendant Wojewódzki Policji we Wrocławiu (komunikat)

23.05.2017, 13:19aktualizacja: 23.05.2017, 13:19

- MSWiA informuje:

Minister Mariusz Błaszczak powołał nadinsp. Tomasza Trawińskiego, dotychczasowego Komendanta Wojewódzkiego w Poznaniu, na stanowisko szefa dolnośląskiej Policji. Decyzją Komendanta Głównego Policji obowiązki Komendanta Wojewódzkiego w Poznaniu będzie pełnił dotychczasowy pierwszy zastępca insp. Piotr Mąka.

Nadinsp. Tomasz Trawiński rozpoczął służbę w Policji 1 grudnia 1991 r. jako aplikant w Komendzie Rejonowej Policji Poznań Nowe Miasto. Przeszedł wszystkie szczeble kariery zawodowej. Był dzielnicowym, kierownikiem referatu, Naczelnikiem Wydziału Prewencji i Sztabu Komendy Miejskiej Policji w Poznaniu. W roku 2006 awansował na stanowisko Zastępcy Komendanta Miejskiego Policji w Poznaniu. W 2010 r. został Komendantem Powiatowym Policji w Rawiczu. W kwietniu 2012 r. objął stanowisko Zastępcy Komendanta Wojewódzkiego Policji w Bydgoszczy. W lutym 2016 r. Tomasz Trawiński został powołany na stanowisko Komendanta Wojewódzkiego Policji w Poznaniu.

Z wykształcenia nadinsp. Tomasz Trawiński jest magistrem prawa i administracji Uniwersytetu Wrocławskiego oraz absolwentem Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie. Ukończył także Akademię Ekonomiczną w Poznaniu na kierunku zarządzanie.

UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi odpowiedzialność za jego treść – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy Prawo prasowe.(PAP)

kom/ kfk/

Data publikacji 23.05.2017, 13:19