Polityka i społeczeństwo

MSZ: „Pamięci ofiar katastrofy lotniczej w Smoleńsku” – wystawa Ministerstwa Spraw Zagranicznych (komunikat)

12.04.2016, 21:26aktualizacja: 12.04.2016, 21:26

- MSZ informuje:

W związku z szóstą rocznicą katastrofy w Smoleńsku Ministerstwo Spraw Zagranicznych przygotowało wystawę okolicznościową „Pamięci ofiar katastrofy lotniczej w Smoleńsku”.

Wystawa przypomina sylwetki wieloletnich członków służby zagranicznej, którzy ponieśli śmierć, pełniąc obowiązki służbowe – Andrzeja Kremera – Podsekretarza Stanu w MSZ; Mariusza Handzlika – Podsekretarza Stanu w Kancelarii Prezydenta RP, Stanisława Jerzego Komorowskiego – Podsekretarza Stanu w Ministerstwie Obrony Narodowej RP; Mariusza Kazany – Dyrektora Protokołu Dyplomatycznego. Na wystawie prezentowane są także wybrane księgi kondolencyjne wykładane w polskich placówkach oraz zdjęcia z tych uroczystości.

Wystawa jest prezentowana w hallu głównym i na I piętrze w gmachu MSZ przy al. Szucha 23 w Warszawie. Zapraszamy Państwa do odwiedzania wystawy od czwartku 14 kwietnia do poniedziałku 18 kwietnia w godzinach 10:00-12:00.

W tym celu zachęcamy do rejestracji na wybrany dzień:

UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi wyłączną i pełną odpowiedzialność za jego treść. (PAP)

kom/ mkz/

Data publikacji 12.04.2016, 21:26