Polityka i społeczeństwo

Nord Anglia Education szczyci się poziomem 94% zdawalności dyplomu IB

12.07.2018, 11:33aktualizacja: 12.07.2018, 11:33

Wyjątkowo wysoka zdawalność podkreśla możliwości stojące przed uczniami placówek Nord Anglia Education.

HONGKONG, 12 lipca 2018 r. /PRNewswire/ - Wiodąca na świecie sieć najlepszych placówek edukacyjnych Nord Anglia Education (NAE) ogłosiła dziś zdawalność matury międzynarodowej (dyplom IB) na poziomie 94% za rok 2017/2018. Wynik ten jest znacznie wyższy od ogólnoświatowej średniej zdawalności dyplomu IB w roku 2017 na poziomie 78,4%.

„Z wielką przyjemnością ogłaszam bardzo dobre wyniki z dyplomu IB, które osiągnęli nasi uczniowie w tym roku. Tak dobry rezultat jest nie tylko wynikiem ich ciężkiej pracy, ale także owocem dzielenia się przez naszą organizację najlepszymi praktykami na całym świecie, filozofii ambicji, zindywidualizowanego podejścia do nauczania i zaangażowania najlepszych na świecie nauczycieli” - skomentował Andy Puttock, dyrektor do spraw edukacji w Nord Anglia Education.

Już ósmy rok z rzędu uczniowie Nord Anglia znacząco przekroczyli międzynarodową średnią wyników dyplomu IB przy jednoczesnym gwałtownym wzroście liczby uczniów podchodzących do matury międzynarodowej z niemal 700 do ponad 1000 kandydatów w porównywalnym okresie.

Tylko w ubiegłym roku sieć NAE rozrosła się z 43 do 55 placówek na całym świecie. Pomimo tak szybkiego rozwoju sieci udało się osiągnąć wysoki poziom zdawalności. Wzrost w liczbie studentów przyczynił się do uzyskania przez NAE statusu jednej z największych na świecie instytucji realizujących ten program nauczania i największej prywatnej szkoły w sektorze edukacji na wysokim poziomie.

W tym roku szkolnym pięcioro uczniów Nord Anglia Education zdobyło najlepszy wynik 45 punktów na 45 możliwych. Tylko 278 uczniom na świecie udało się osiągnąć taki wynik dyplomu IB spośród 157 000 egzaminowanych w roku 2017.

Wyniki matury międzynarodowej w Nord Anglia Education w skrócie:

• 94% zdawalności w porównaniu do ogólnoświatowej średniej 78,4%.

• Średni wynik matury międzynarodowej na NAE na poziomie 33 punktów przekracza ogólnoświatową średnią 29,78 punktu o ponad 10%.

• Uczniowie z poniższych placówek zdobyli 45 punktów na 45 możliwych:

- Nord Anglia International School Shanghai, Pudong,

- British International School Shanghai, Puxi,

- British School of Beijing, Shunyi,

- College Du Léman, Genewa,

- British International School of Houston.

• W tym roku do matury międzynarodowej podeszło 1103 uczniów Nord Anglia.

„Biorąc pod uwagę poziom rygoru i czasu potrzebnego do uzyskania dobrego wyniku z dyplomu IB, jestem nad wyraz dumny z wyników osiągniętych w całej naszej sieci w tym roku szkolnym - skomentował Andrew Fitzmaurice, główny dyrektor wykonawczy Nord Anglia Education. - Z oddaniem pracujemy nad umożliwianiem naszym uczniom osiągania bardzo wysokich wyników w nauczaniu. W tym roku pięcioro uczniów zdobyło maksymalny wynik 45 punktów, przez co będą mogli liczyć na miejsca na najlepszych na świecie uniwersytetach w towarzystwie innych uczniów z placówek Nord Anglia Education. Takie wyniki są dowodem na skuteczność naszej filozofii ambitności i przekonania, że nie ma barier nie do pokonania dla uczniów. Jeszcze raz gratulujemy wszystkim uczniom uzyskania tak dobrych wyników” - dodał dyrektor.

Program przygotowujący do matury międzynarodowej (dyplomu IB) to dwuletni tok nauczania przeznaczony dla uczniów w wieku 16 do 19 lat. Program został wdrożony w wielu międzynarodowych szkołach i uznawany jest za przyjęte kryterium kwalifikacji do rozpoczęcia studio wyższych na uniwersytetach z całego świata.

O Nord Anglia Education

Nord Anglia Education jest wiodącym na świecie operatorem najlepszych międzynarodowych szkół z oddziałami w 25 krajach w Ameryce Północnej, Europie, Chinach, Azji Południowowschodniej i na Bliskim Wschodzie. W sumie uczymy ponad 50 000 uczniów w 55 placówkach, począwszy od przedszkola aż do końca szkoły średniej. Przewodzi nam jedna, wspólna filozofia: kierujemy się ambicją na rzecz naszych uczniów, pracowników i rodziny placówek. Inspirujemy wszystkich młodych, którzy uczęszczają do szkół Nord Anglia Education i zachęcamy do przekraczania granic własnych możliwości.

Każdy rodzic chce jak najlepiej dla swojego dziecka. My także kierujemy się tym założeniem. Szkoły Nord Anglia Education zapewniają edukację na najwyższym poziomie i zapewniają bardzo dobre wyniki przez wychodzenie poza tradycyjne nauczanie. Międzynarodowy zasięg naszych placówek umożliwia rekrutację najlepszych nauczycieli i zapewnianie niezapomnianych doświadczeń przez organizację globalnych i regionalnych wydarzeń. Natomiast nasze ciekawe środowiska nauczania sprawiają, że uczniowie uwielbiają przychodzić do szkoły.

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie: www.nordangliaeducation.com.

Źródło: Nord Anglia Education

Zapytania medialne należy kierować do:

Neetu Sakhrani

Kierownik komunikacji

tel. +852 3951 1147

tel. kom. +852 9312 0167

e-mail: neetu.sakhrani@nordanglia.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/471785/Nord_Anglia_Education_Master_20170228LOGO_Logo.jpg

Data publikacji 12.07.2018, 11:33
Źródło informacji PR Newswire