Polityka i społeczeństwo

Uwaga redakcje! (dot. wizyty prezydenta w Poznaniu)

22.11.2021, 12:17aktualizacja: 22.11.2021, 12:18

We wtorek 23 listopada 2021 roku w Poznaniu prezydent Andrzej Duda podpisze Ustawę z dnia 1 października 2021 r. o ustanowieniu Narodowego Dnia Zwycięskiego Powstania Wielkopolskiego.

Program prasowy wizyty:

- godz. 14.00 Złożenie wieńca na grobie gen. Stanisława Taczaka (Cmentarz Zasłużonych Wielkopolan, Wzgórze św. Wojciecha) - photo opp.

Wejście fotografów i operatorów kamer – za okazaniem ważnej legitymacji prasowej i ważnego dokumentu tożsamości – do sektora prasowego do godz. 13.30.

- godz. 14.30 Uroczystość podpisania Ustawy z dnia 1 października 2021 r. o ustanowieniu Narodowego Dnia Zwycięskiego Powstania Wielkopolskiego (Hotel Bazar, ul. Paderewskiego 8)

Planowane jest wystąpienie Prezydenta RP.

UWAGA! Ze względu na sytuację epidemiczną związaną z COVID-19 nie są prowadzone akredytacje dla przedstawicieli mediów. Sygnał telewizyjny z transmisji zostanie udostępniony przez TVP.W załączniku przekazujemy parametry do odbioru sygnału bezpłatnie, bez konieczności umieszczania logo na podstawie sześcioletniej nieograniczonej terytorialnie licencji, bez możliwości udzielania dalszych sublicencji.

Informacji dotyczących wizyty Prezydenta RP w Poznaniu udziela Biuro Wydarzeń Krajowych Kancelarii Prezydenta RP, Kamila Szybiak, tel.: 721 800 571 oraz Aleksandra Wąsicka, tel.: 721 800 641. (PAP)

reb/

Data publikacji 22.11.2021, 12:17