10 grudnia STS Holding S.A., największy legalny bukmacher w Polsce, zadebiutuje na GPW

09.12.2021, 17:06aktualizacja: 09.12.2021, 17:09

Już w piątek o godz. 9.00 STS Holding S.A., wiodąca spółka z branży zakładów bukmacherskich, zadebiutuje na rynku głównym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie. Będzie to 429 spółka na tym rynku oraz 15. w tym roku i trzeci w tym tygodniu debiut na parkiecie podstawowym GPW. Cenę akcji spółki ustalono na 23 zł.

STS Holding S.A. to największy w kraju podmiot branży bukmacherskiej posiadający zezwolenie Ministra Finansów na swoją działalność. Jej udziały w sektorze legalnych firm bukmacherskich wynoszą ok. 50 proc. Spółka jest również obecna na rynkach międzynarodowych. W Polsce posiada ponad 440 placówek przyjmujących zakłady bukmacherskie, jednak znaczna część transakcji odbywa się przez kanały online.

Firma inwestuje w rozwój nowych technologii, dzięki którym udostępnia usługi online nie tylko za pośrednictwem strony internetowej, ale również jej mobilnej wersji, jak i aplikacjom dedykowanym systemom Android i iOS. Firma cały czas rozwija ofertę, udostępniając m.in. kolejne zakłady na żywo oraz umacniając wiodącą pozycję w dziedzinie esportu. Bukmacher stworzył też własny system wypłat – STSpay – pozwalający na szybkie przelewy przez 7 dni w tygodniu całodobowo. STS, za sprawą inwestycji kapitałowej w czeską spółkę Greep, stał się współwłaścicielem systemu bukmacherskiego BetSys.

Transmisja debiutu na https://youtu.be/usYqdz4Yums

Źródło informacji: PAP MediaRoom