AMPLI SA W UPADŁOŚCI UKŁADOWEJ (11/2021) Korekta raportu za 3 kwartał 2021 roku

16.12.2021, 13:32aktualizacja: 16.12.2021, 13:33

Raport bieżący 11/2021

Zarząd Spółki AMPLI Spółka Akcyjna w upadłości układowej informuje, iż dokonana została korekta raportu za 3 kwartał 2021 rok, przekazanego przez Spółkę w dniu 26 listopada 2021r., wskazując poniżej przedmiot i charakter tej korekty.

Korekta raportu za 3 kwartał 2021 roku, o której informuje niniejszy raport, polega na:

1) wprowadzeniu następujących poprawek, w zamieszczonej w ww. raporcie, tabeli zawierającej sprawozdanie z całkowitych dochodów:

- w pozycji III (Zysk (strata) brutto ze sprzedaży) w rubryce dotyczącej 3 kwartału 2021r. - w miejsce nieprawidłowej kwoty "376" wpisano kwotę "1410" - poprawa błędu rachunkowego,

- w pozycji IV (Koszty sprzedaży) w rubryce dotyczącej 3 kwartału 2021r. - w miejsce nieprawidłowej kwoty "1034" wpisano kwotę "137" - poprawa błędu w przenoszeniu danych z ksiąg,

- w pozycji VI (Zysk (strata) na sprzedaży) w rubryce dotyczącej 3 kwartału 2021r. - w miejsce nieprawidłowej kwoty "412" wpisano kwotę "376" - poprawa błędu rachunkowego.

2) wprowadzeniu następujących poprawek, w zamieszczonej w ww. raporcie, tabeli zawierającej rachunek przepływów pieniężnych:

- w pozycji A.I. (Zysk (strata) netto) w rubryce dotyczącej 3 kwartału 2021r. - w miejsce nieprawidłowej kwoty "412" wpisano kwotę "356" - poprawa błędu w przenoszeniu danych z dokumentów źródłowych,

- w pozycji A. II. pkt.3 ((Zyski) straty z tyt. różnic kursowych) w rubryce dotyczącej 3 kwartału 2021r. - w miejsce nieprawidłowej kwoty "-36" wpisano kwotę "36" - poprawa błędu rachunkowego,

- w pozycji C. I. pkt. 4 (Inne wpływy finansowe) w rubryce dotyczącej 3 kwartału 2021r. - w miejsce nieprawidłowej kwoty "113" wpisano kwotę "112" - poprawa błędu wynikającego z różnicy w zaokrągleniu danych,

- w pozycji C. III (Przepływy pieniężne netto z działalności finansowej) w rubryce dotyczącej 3 kwartału 2021r. - w miejsce nieprawidłowej kwoty "-424" wpisano kwotę "-425" - poprawa błędu rachunkowego,

- w pozycji D. (Przepływy pieniężne netto, razem) w rubryce dotyczącej 3 kwartału 2021r. - w miejsce nieprawidłowej kwoty "934" wpisano kwotę "949" - poprawa błędu rachunkowego ,

- w pozycji G. (Środki pieniężne na koniec okresu) w rubryce dotyczącej 3 kwartału 2021r. - w miejsce nieprawidłowej kwoty "2017" wpisano kwotę "2032" - poprawa błędu rachunkowego.

Pozostałe dane zawarte w raporcie za 3 kwartał 2021 rok, przekazanym przez Spółkę w dniu 26 listopada 2021r. nie uległy zmianie.

Raport za 3 kwartał 2021 rok, skorygowany w opisany wyżej sposób, Spółka opublikuje niezwłocznie po przekazaniu niniejszego raportu bieżącego.

Raport jest przekazywany na podstawie § 15 ust. 4 Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim z dnia 29 marca 2018 r. (Dz.U. z 2018 r. poz. 757), a także art. 56 ust. 1 pkt 2) ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz