BENEFIT SYSTEMS SA (40/2017) Zawarcie umowy o limit kredytowy wielocelowy z Powszechną Kasą Oszczędności Bankiem Polskim S.A.

22.08.2017, 16:09aktualizacja: 22.08.2017, 16:09

Raport bieżący 40/2017

Zarząd Benefit Systems S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") informuje o podpisaniu w dniu 22 sierpnia 2017 r. przez Spółkę oraz bank Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. z siedzibą w Warszawie ("Bank") umowy o limit kredytowy wielocelowy.

Przedmiotem umowy jest udzielenie Spółce przez Bank sublimitu na kredyt w rachunku bieżącym do kwoty 50 000 000,00 złotych, który może być przez Spółkę wykorzystany na finansowanie bieżących zobowiązań wynikających z wykonywanej działalności.

Od kwoty wykorzystanego kredytu naliczane będą odsetki według stawki WIBOR 1M powiększone o marżę banku.

Limit udzielony jest na okres od dnia 22 sierpnia 2017 r. do dnia 22 sierpnia 2020 r.

Zabezpieczeniem spłaty kredytu jest:

a) weksel in blanco wystawiony przez Spółkę wraz z deklaracją wekslową;

b) oświadczenie złożone przez Spółkę o poddaniu się egzekucji w trybie art. 777 § 1 pkt 5) Kodeksu postępowania cywilnego do kwoty 75.000.000,00 zł, przy czym Bank będzie mógł wystąpić o nadanie aktowi notarialnemu klauzuli wykonalności w terminie do dnia 21 sierpnia 2022 r.

W pozostałym zakresie umowa zawiera postanowienia typowe dla umów tego rodzaju.

Pomiędzy Spółką a Bankiem nie ma żadnych powiązań. Nie występują również żadne powiązania pomiędzy osobami zarządzającymi lub nadzorującymi Spółkę a osobami zarządzającymi lub nadzorującymi Bank.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz