BEST SA (31/2021) Zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia BEST S.A.

19.10.2021, 20:58aktualizacja: 19.10.2021, 20:59

Raport bieżący z plikiem 31/2021

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd BEST S.A. z siedzibą w Gdyni ("Emitent") informuje, iż działając na podstawie art. 398, art. 399 § 1, art. 402(1) i art. 402(2) Kodeksu spółek handlowych oraz § 12 ust. 1 Statutu Emitenta zwołuje Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie BEST S.A. na dzień 26 listopada 2021 r., godz. 10:00. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie odbędzie się w siedzibie Emitenta w Gdyni przy ul. Łużyckiej 8A.

Pełna treść ogłoszenia o zwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia stanowi załącznik nr 1 do niniejszego raportu.

Treść projektów uchwał, które będą przedmiotem rozpatrzenia przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie, stanowi załącznik nr 2 do niniejszego raportu.

Wniosek Zarządu dotyczący podjęcia uchwał objętych porządkiem obraz wraz z uzasadnieniem stanowi załącznik nr 3 do niniejszego raportu.

Informacja o ogólnej liczbie akcji w spółce i liczbie głosów z tych akcji w dniu ogłoszenia, zgodnie z art. 402(3) Kodeksu spółek handlowych, stanowi załącznik nr 4 do niniejszego raportu.

Wszelkie informacje dotyczące Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia wraz z kompletną dokumentacją, która ma zostać przedstawiona podczas Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia będą udostępnione na stronie internetowej BEST www.best.com.pl.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz