BEST SA (7/2022) Spełnienie warunków zawieszających dotyczących zawartej przez Emitenta oraz jednostki zależne od BEST S.A. umowy uzupełniającej do umowy kredytowej.

07.03.2022, 16:32aktualizacja: 07.03.2022, 16:33

Raport bieżący 7/2022

Zarząd BEST S.A. z siedzibą w Gdyni (Emitent) w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 5/2022 z dnia 24 lutego 2022 r., informującego o zawarciu przez Emitenta (Poręczyciel), jednostki zależne od Emitenta: BEST I NSFIZ, BEST II NSFIZ oraz BEST IV NSFIZ (Kredytobiorcy) oraz ING Bank Śląski S.A. (Bank) umowy uzupełniającej (Umowa Uzupełniająca nr 5) do umowy kredytowej z 19 lipca 2016 r., o której BEST II NSFIZ informował raportem bieżącym nr 1/2016 z dnia 19 lipca 2016 r., niniejszym informuje, że dzisiaj Kredytobiorcy otrzymali od Banku informację o spełnieniu warunku zawieszającego określonego Umową Uzupełniającą nr 5, tj. złożenia oświadczenia przez każdego z Kredytobiorców o poddaniu się egzekucji w formie aktu notarialnego w trybie art. 777 § 1 ust. 5 ustawy z dnia 17 listopada 1964 r. Kodeks postepowania cywilnego oraz dostarczenia Bankowi ww. dokumentów. Wobec powyższego postanowienia Umowy Uzupełniającej nr 5 weszły w życie z dniem dzisiejszym.

BEST I NSFIZ, BEST II NSFIZ oraz BEST IV NSFIZ są podmiotami w 100% zależnymi od Emitenta. Pomiędzy Emitentem oraz osobami zarządzającymi lub nadzorującymi Emitenta a Bankiem nie ma powiązań.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz