Britenet rozszerza działalność na Europę z nową COO na czele

02.09.2024, 09:42aktualizacja: 02.09.2024, 10:01

Britenet - Claudia Nieuwland, COO Britenet (1)
Dynamicznie rozwijająca się polska firma IT, Britenet, podejmuje kolejny krok w budowaniu swojej pozycji na rynku europejskim. Britenet z dumą ogłasza mianowanie Claudii Nieuwland na stanowisko Chief Operating Officer (COO).

Przyspieszenie rozwoju dzięki nowej członkini zarządu

Od prawie 18 lat Britenet jest silnie obecny w Polsce i na wybranych rynkach międzynarodowych. Obecnie, z ambitnymi planami ekspansji międzynarodowej, firma powołała Claudię Nieuwland do swojego zarządu, jako COO. Jej bogate doświadczenie w zarządzaniu i tworzeniu kultury wzrostu będzie miało kluczowe znaczenie w budowaniu biznesu w Europie. Zatrudnienie nowej dyrektor operacyjnej jest nie tylko strategicznym krokiem dla Britenetu, lecz także ważnym sygnałem dla całego rynku IT w Europie – Britenet planuje bowiem wprowadzenie innowacyjnych rozwiązań, które mogą zrewolucjonizować sposób, w jaki firmy korzystają z technologii. Zwiększenie obecności na rynku europejskim oznacza także nowe miejsca pracy i wzrost gospodarczy w regionie.

Imponujące osiągnięcia w międzynarodowym rozwoju biznesu

Claudia Nieuwland, nowa COO Britenet, pochodząca z Belgii, wnosi ze sobą bogate doświadczenie w zarządzaniu operacyjnym na rynkach zagranicznych. Claudia obejmuje stanowisko COO w kluczowym momencie dla Britenet, przyspieszając dynamiczną ekspansję na rynkach zagranicznych.

„Jesteśmy podekscytowani, że Claudia Nieuwland dołącza do naszego zespołu – powiedział Michał Borny, CEO Britenet. – Jej międzynarodowe doświadczenie i zrozumienie rynków europejskich idealnie wpisują się w naszą strategię rozwoju. Wiemy, że pod jej kierownictwem operacyjnym osiągniemy nasze cele i umocnimy naszą pozycję jako europejskiego gracza. Mamy wszystko, czego potrzeba, aby odnieść międzynarodowy sukces. Nasza wizja obejmuje nie tylko zwiększenie udziału w rynku, ale także wprowadzenie wartościowych rozwiązań, które wspierają rozwój naszych klientów” – dodał CEO.

Ponad 25 lat doświadczenia dodane do zespołu

Claudia Nieuwland posiada ponad 25-letnie doświadczenie w rozwoju firm na arenie międzynarodowej, ze szczególnym uwzględnieniem Belgii, Luksemburgu, Francji, Wielkiej Brytanii i Szwajcarii. Nowa COO Britenet realizowała projekty dla renomowanych europejskich firm, a jej kariera obfitowała w sukcesy w obszarach zarządzania zmianami w firmach, wdrażania innowacyjnych rozwiązań operacyjnych na rynkach zagranicznych czy kierowania strategiami marketingowymi i sprzedażowymi na arenie międzynarodowej.

„Dołączenie do Britenet w tak ekscytującym okresie to wyzwanie, którego szukałam – zauważa Claudia Nieuwland, COO Britenet. – Z niecierpliwością czekam na współpracę z zespołem, aby wspólnie rozwijać naszą obecność na nowych rynkach, skupiać się na rynku europejskim i kontynuować dynamiczny rozwój firmy. Dzięki naszym innowacyjnym rozwiązaniom IT, elastyczności i zdolności do dostosowania się do potrzeb lokalnych rynków, jesteśmy gotowi na pozyskanie nowych klientów w Europie. Nasze pierwsze sukcesy w Niemczech i innych krajach europejskich dają nam pewność co do naszej strategii ekspansji” – dodała.

O Britenet

Britenet to firma specjalizująca się w rozwoju oprogramowania, lider w branży technologicznej, oferujący innowacyjne rozwiązania dla klientów na całym świecie. Firma została założona w 2006 roku i od tego czasu dynamicznie się rozwija, zdobywając uznanie na rynkach lokalnych i międzynarodowych. Misją Britenet jest wdrażanie transformacji cyfrowej u swoich partnerów oraz dostarczanie najwyższej jakości produktów i usług, które zmieniają sposób życia i pracy klientów. Britenet zdobył zaufanie ponad 200 międzynarodowych klientów z różnych branż, w tym polskich i zagranicznych firm reprezentujących takie sektory, jak finanse, bankowość, edukacja, energetyka i ubezpieczenia.

Źródło informacji: Britenet

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE