COGNOR HOLDING SA (26/2018) Spełnienie warunków Umowy Kredytów i złożenie wniosku o wypłatę kredytów

20.08.2018, 21:22aktualizacja: 20.08.2018, 21:22

Raport bieżący 26/2018

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 18/2018 z 12 lipca 2018 roku Cognor Holding SA z siedzibą w Poraju ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 20 sierpnia 2018 roku otrzymał od mBanku pełniącego funkcję agenta potwierdzenie, iż zostały spełnione warunki do uruchomienia kredytów zgodnie z umową kredytów zawartą 12 lipca 2018 roku ("Umowa Kredytów").

Mając powyższe na względzie spółka zależna od Emitenta, tj. Cognor SA ("Kredytobiorca") złożyła stosowny wniosek o uruchomienie kredytów (utilisation request) przeznaczonych przede wszystkim na całkowitą spłatę obligacji zabezpieczonych ("Obligacje") wyemitowanych przez Cognor International Finance Plc ("CIF") o aktualnej wartości nominalnej 60 000 000 EUR. Zgodnie z warunkami Umowy Kredytów uruchomienie środków powinno nastąpić w terminie do 5 dni roboczych od dnia złożenia wniosku o uruchomienie kredytów (utlisation request). W dniu uruchomienia CIF zamierza złożyć powiernikowi Obligacji oświadczenie o ich całkowitym umorzeniu, wyznaczając możliwie najwcześniejszą jego datę przypadającą (zgodnie z dokumentacją Obligacji) nie wcześniej niż 30 dni po dniu, w którym oświadczenie to zostanie złożone, albo w pierwszym kolejnym dniu roboczym, jeżeli data umorzenia przypadłaby w sobotę, niedzielę lub dzień wolny od pracy.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz