DIGITREE GROUP SA (17/2021) Zawarcie przez Emitenta aneksu do umowy sprzedaży akcji

22.06.2021, 14:01aktualizacja: 22.06.2021, 14:02

Raport bieżący 17/2021

Zarząd spółki Digitree Group S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, że w dniu 22.06.2021 r. Emitent zawarł z Mok Yok Group sp. z o.o. i Panem Markiem Kurzykiem (razem "Sprzedający"), a także Fast White Cat S.A. oraz Panem Pawłem Zającem aneks ("Aneks") do umowy sprzedaży akcji z dnia 14.12.2018 r. ("Umowa"), o której Spółka informowała w raporcie ESPI nr 55/2018 z dnia 14.12.2018 r. Wspomniana powyżej Umowa dotyczyła transakcji kupna akcji spółki Fast White Cat S.A. przez Emitenta.

W nawiązaniu do informacji przekazanej w raporcie ESPI nr 55/2018 z dnia 14.12.2018 r. oraz w raporcie ESPI nr 22/2020 z dnia 02.07.2020 r., która dotyczyła obowiązku odkupu przez Emitenta części akcji Spółki, należących do Sprzedających ("Opcja Put"), Emitent zawiadamia, że strony Umowy zawarły Aneks uchylający w całości pkt 7 Umowy, opisujący Opcję Put Sprzedających. W zamian za całkowitą rezygnację Sprzedających z uprawnień i roszczeń opisanych we wskazanym powyżej punkcie Umowy, ustalono nowe zasady rozliczenia. Emitent w terminie do 7 dni kalendarzowych od dnia zawarcia Aneksu zapłaci Sprzedającym łączną kwotę 647 040,80 zł (słownie: sześćset czterdzieści siedem tysięcy czterdzieści złotych 80/100) tytułem jednorazowego i ostatecznego rozliczenia. Nie ma możliwości jakichkolwiek dalszych zmian (podwyższenia lub obniżenia) ceny sprzedaży akcji spółki Fast White Cat S.A., opisanej w Umowie. Ustalone powyżej rozliczenie jest jednorazowe, kompleksowe, niezmienne i ostateczne oraz wyczerpuje wszelkie uprawnienia i roszczenia Sprzedających wynikające z uchylonego Aneksem pkt 7 Umowy.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz