DIGITREE GROUP SA (19/2020) Zgoda Rady Nadzorczej na zawarcie umowy kredytu przez spółkę zależną i udzielenie poręczenia spłaty kredytu

25.06.2020, 22:30aktualizacja: 25.06.2020, 22:30

Raport bieżący 19/2020

Zarząd Spółki Digitree Group S.A. z siedzibą w Rybniku ("Emitent", "Spółka") informuje, że w dniu 25.06.2020 r. Rada Nadzorcza Emitenta wyraziła zgodę na zawarcie przez spółkę zależną od Emitenta, tj. INIS sp. z o.o. z siedzibą w Rybniku ("INIS") z ING Bank Śląski S.A. z siedzibą w Katowicach ("Bank") umowy o kredyt w rachunku bieżącym. Kredyt ma zostać udzielony do kwoty 2.500.000,00 (dwa miliony pięćset tysięcy złotych 00/100). Jednocześnie Rada Nadzorcza Spółki na podstawie uchwał nr 17/20-21/20 wyraziła zgodę na udzielenie INIS poręczenia spłaty kredytu zabezpieczonego wekslem in blanco przez następujące spółki należące do Grupy Kapitałowej Emitenta: Digitree Group S.A., JU: sp. z o.o., Salelifter sp. z o.o., Fast White Cat S.A. i Sales Intelligence S.A.

Okres kredytowania wynosić będzie 1 (jeden) rok, a oprocentowanie kredytu ustalane będzie na podstawie stawki WIBOR dla depozytów 1-miesięcznych, powiększonej o marżę Banku.

Kredyt zabezpieczony będzie w następujący sposób:

a) gwarancją PLD-KFG w ramach Portfelowej Linii Gwarancyjnej de minimis zabezpieczającą 80% kredytu tj. 2.000.000,00 zł (dwa miliony złotych 00/100),

b) wekslem in blanco poręczonym przez Digitree Group S.A., JU: sp. z o.o., Salelifter sp. z o.o., Fast White Cat S.A. i Sales Intelligence S.A.

Pozostałe warunki nie będą odbiegać od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów.

O zawarciu umowy o kredyt w rachunku bieżącym przez INIS sp. z o.o., Emitent poinformuje w osobnym raporcie ESPI.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz