ELEKTROTIM SA (26/2021) Zawarcie umowy kupna-sprzedaży nieruchomości spółki zależnej tj. spółki ZEUS S.A.

25.11.2021, 14:00aktualizacja: 25.11.2021, 14:01

Raport bieżący 26/2021

Spółka ELEKTROTIM S.A. z siedzibą we Wrocławiu (dalej: Spółka; Kupujący) informuje, że w dniu 25 listopada 2021 roku zawarła umowę kupna - sprzedaży (dalej: transakcja) nieruchomości zabudowanej położonej w Pruszczu Gdańskim przy ulicy Obrońców Westerplatte o łącznej powierzchni 0,8471ha (dalej: nieruchomość) ze spółką zależną od ELEKTROTIM S.A. tj. ZEUS S.A. z/s w Pruszczu Gdańskim (Sprzedający).

Nieruchomość została zakupiona przez Spółkę za cenę 4.000.000,00 zł netto. Zapłata przez Spółkę ceny za Nieruchomość nastąpi w dniu dzisiejszym.

Nieruchomość została zakupiona przez ELEKTROTIM S.A. ze względu na reorganizację aktywów w ramach Grupy Kapitałowej ELEKTROTIM.

Transakcja jest transakcją rynkową, ponieważ warunki przeprowadzenia i rozliczenia transakcji charakteryzują się standardami typowymi dla umów tego typu.

Wraz z umową sprzedaży nieruchomości została zawarta umowa najmu nieruchomości na okres pięciu lat, gdzie wynajmującym będzie Spółka ELEKTROTIM S.A. a najemcą Spółka ZEUS S.A.

Spółka ELEKTROTIM S.A. wskazuje, iż uznała ww. informację za informację poufną, w rozumieniu definicji zawartej w art. 7 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylającego dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE, z uwagi na fakt, iż zawarcie ww. umów może mieć wpływ na wyniki finansowe Grupy Kapitałowej ELEKTROTIM.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz