Envision dominuje wśród chińskich producentów OEM pod względem liczby zagranicznych zamówień na turbiny wiatrowe według danych za rok 2023

20.02.2024, 13:53aktualizacja: 20.02.2024, 13:58

PR Newswire/Envision Energy

SZANGHAJ, 20 lutego 2024 r. /PRNewswire/ -- Firma Envision Energy, globalny lider w obszarze energii odnawialnej, osiągnęła w 2023 roku kamienie milowe, zapewniając sobie pozycję lidera wśród chińskich producentów OEM pod względem liczby zagranicznych zamówień na turbiny wiatrowe. Osiągnięcie to - jak donosi wiodąca firma konsultingowa Wood Mackenzie - stawia Envision Energy na czele, z łączną mocą w ramach otrzymanych zamówień wynoszącą 4,1 GW, co stanowi znaczący krok naprzód w stosunku do najbliższego konkurenta.

To osiągnięcie podkreśla strategiczną dominację Envision Energy nad konkurencją, przy czym najbliższy chiński konkurent z branży OEM uzyskał zamówienia o łącznej mocy zaledwie 1,345 GW, co dowodzi znacznej przewagi rynkowej Envision.

„Dane Wood Mackenzie wyraźnie odzwierciedlają nasz strategiczny wzrost i zaangażowanie w rozwój globalnego sektora energii odnawialnej - powiedział Kane Xu, globalny wiceprezes Envision Energy. - Nasza wiodąca pozycja na rynku międzynarodowym jest świadectwem naszej zaawansowanej technologii, podejścia zorientowanego na klienta i solidnych możliwości dostaw, zarówno w Chinach, jak i na całym świecie”.

Jest to osiągnięcie, które nie tylko podkreśla wiodącą pozycję Envision Energy w sektorze energii odnawialnej, ale także odzwierciedla znaczącą rolę firmy w kształtowaniu zrównoważonej przyszłości energetycznej na całym świecie. Envision Energy nadal napędza innowacje i rozszerza swoją globalną obecność, umacniając się na pozycji kluczowego gracza na globalnym rynku energii odnawialnej.

Envision Energy

Envision Group jest wiodącą na świecie firmą w sektorze zielonych technologii dostarczającą rozwiązania systemowe z zakresu energii odnawialnej przedsiębiorstwom, organom rządowym i instytucjom na całym świecie. Misją firmy jest „podejmowanie wyzwań na rzecz zrównoważonej przyszłości ludzkości”. Envision Energy nieustannie dąży do obniżania kosztów produkcji, magazynowania i synergii energii odnawialnej poprzez innowacje technologiczne. Obejmując trzy główne sektory biznesowe - inteligentne turbiny wiatrowe, magazynowanie energii i ekologiczne rozwiązania wodorowe, Envision Energy tworzy kompleksowe rozwiązania w zakresie transformacji energetycznej. Zarządza również funduszem Envision-Hongshan Carbon-Neutral Fund i jest właścicielem zespołu Envision Racing Formula E, który zabłysnął podczas mistrzostw zespołów Formuły E w 2023 roku.

Obecnie Envision Energy wykorzystuje swoją globalną sieć ośrodków badawczo-rozwojowych i inżynieryjnych w Chinach, Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Francji, Niemczech, Danii itp. do utrzymania globalnego przewodnictwa w obszarze rozwoju zielonych technologii. Envision Energy dołączyła do inicjatywy Science Based Targets (SBTi) i zobowiązała się do osiągnięcia celu „Business Ambition for 1,5°C” w 2021 roku. Do roku 2022 firma osiągnęła neutralność węglową w całej swojej globalnej działalności, a do roku 2028 odnotuje neutralność węglową w obrębie całego łańcucha wartości.

W 2021 roku Envision zajęła drugie miejsce w rankingu „Change the World” magazynu Fortune. Znalazła się też w pierwszej dziesiątce w rankingu „50 najbardziej inteligentnych firm na świecie” według MIT Technology Review za rok 2019.

Więcej informacji można znaleźć na stronie envision-group.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/747745/NEW_Envision_Tag_Line.jpg

Źródło: Envision Energy