ERBUD SA (107/2021) Podpisanie znaczącej Umowy o roboty budowlane o wartości 298,4 mln zł netto na budowę Centrum Dystrybucyjnego LIDL BŁONIE w miejscowośći Piorunów 21.

23.12.2021, 10:30aktualizacja: 23.12.2021, 10:31

Raport bieżący 107/2021

Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuje, że otrzymał w dniu dzisiejszym od Inwestora - LIDL Sp. z o.o Sp. komandytowa z siedzibą w Tarnowo Podgórne podpisaną Umowę o roboty budowlane na niżej wymienionych warunkach:

Lp. Wyszczególnienie Dane z kontraktu

1 Data zawarcia kontraktu 2021.12.23

2 Inwestor (dokładna nazwa i siedziba) "LIDL Sp. z o.o Sp. komandytowa

ul. Poznańska 48, Jankowice

62-080 Tarnowo Podgórne "

3 Wartość kontraktu (PLN, netto) 298 372 104,39

4 Przedmiot kontraktu Budowa Centrum Dystrybucyjnego LIDL BŁONIE w miejscowości Piorunów 21

5 Miejsce wykonywania kontraktu Piorunów 21

6 Terminy realizacji "1. Przekazanie placu budowy oraz wszystkie terminy pośrednie - zgodnie z Harmonogramem.

2. Przerprowadzenie Odbioru Końcowego: do 13.03.2023 r."

7 Warunki płatności Fakturowanie zgodnie z zaawansowaniem,jeden raz w miesiącu, termin płatności 30 dni

8 Gwarancja dobrego wykonania (wartość, termin obowiązywania) 5% Wynagrodzenia netto w formie gwarancji bankowej w okresie terminów realizacji

9 Gwarancja naprawy wad i usterek (wartość termin obowiązywania) 5% Wynagrodzenia netto w formie gwarancji bankowej lub depozytu gotówkowego, redukowana w danym okresie gwarancyjnym

10 Inne gwarancje (rodzaj gwarancji, wartość, termin obowiązywania) Nie odbiegają od standardów rynkowych, podstawowa gwarancja 5 lat

11 Kary "Kary nie odbiegają od warunków rynkowych dla tego typu umów.

Łączna suma kar umownych nie może przekroczyć 15% kwoty Wynagrodzenia"

12 Uwagi Podpisaną przez Inwestora umowę otrzymano dziś, tj., 23.12.2021 r. Umowę realizuje Oddział Toruń.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz