ERBUD SA (34/2018) Zawarcie znaczącej Umowy przez Konsorcjum Erbud Industry Sp. z p.o. (Lider); Erbud S.A. (partner) Fabryka Kotłów S.A. a Grupą Azoty Zakłady Azotowe "Puławy" S.A. (Zamawiający) na realizację inwestycji pod nazwą: "Budowa w formule "pod k

08.06.2018, 16:26aktualizacja: 08.06.2018, 16:26

Raport bieżący 34/2018

Zawarcie przez półkę zależną od Emitenta (Erbud S.A.) Erbud Industry Sp. z o.o. znaczącej Umowy w ramach Konsorcjum Spółek:

Erbud Industry Sp. z p.o. (Lider); Erbud S.A. (partner) Fabryka Kotłów S.A. a Grupą Azoty Zakłady Azotowe "Puławy" S.A. (Zamawiający) na nieżej określonych warunkach:

LP WYSZCZEGÓLNIENIE DANE Z KONTRAKTU

1 Data zawarcia kontraktu 2018-06-08 - pomiędzy konsorcjum Erbud Industry Sp. z o.o. ul. Wapienna 10, 87-100 Toruń (lider); Erbud S.A. ul. Klimczaka 1, 02-797 Warszawa (partner); Fabryka Kotłów "SEFAKO" S.A. ul. Przemysłowa 9, 28-340 Sędziszów a Grupą Azoty Zakłady Azotowe "Puławy" Spółka Akcyjna z siedzibą w Puławach, Aleja Tysiąclecia Państwa Polskiego 13, 24-110 Puławy (""Zamawiajacy"")

"

2 Inwestor (dokładna nazwa i siedziba) Grupa Azoty Zakłady Azotowe "Puławy" Spółka Akcyjna z siedzibą w Puławach, Aleja Tysiąclecia Państwa Polskiego 13, 24-110 Puławy

3 Wartość kontraktu 83 500 000 PLN netto (w tym 42 860 000 PLN - Erbud Industry Sp. z o.o.; 140 000 PLN - Erbud S.A.; 40 500 000 PLN - Sefako S.A.)

4 Przedmiot kontraktu "Budowa w formule "pod klucz" instalacji odazotowania SCR wraz z kompleksową modernizacją kotła OP-215 nr K2 w ZA Puławy S.A.

5 Miejsce wykonywania kontraktu Elektrociepłownia ZA Puławy S.A., Aleja Tysiąclecia Państwa Polskiego 13, 24-110 Puławy

6 Terminy realizacji Przekazanie do Użytkowania w ciągu 21 miesięcy do daty podpisania Umowy

7 Warunki płatności 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury w oparciu o uzgodniony harmonogram rzeczowo-finansowy; Na wniosek Wykonawcy Zamawiający wypłaci Wykonawcy na poczet realizacji Kontraktu zaliczkę do wysokości 10% Wynagrodzenia za Dostawy i Roboty Budowlane przewidziane Umową.

8 Gwarancja dobrego wykonania (wartość, termin obowiązywania) Wykonawca uzyska i dostarczy Zamawiającemu najpóźniej w ciągu 30 dni od daty zawarcia Kontraktu zabezpieczenie należytego wykonania Kontraktu w formie gwarancji bankowej w kwocie 4.175.000,00 PLN (słownie: cztery miliony sto siedemdziesiąt pięć tysięcy złotych 00/100), co stanowi równowartość kwoty 5% Wynagrodzenia ważnej przez okres 9 miesięcy od daty Kontraktu. Na 10 dni przed upływem ważności zabezpieczenia, o którym mowa w zdaniu pierwszym powyżej Wykonawca przedłoży ważne zabezpieczenie w formie gwarancji bankowej w kwocie 8.350.000,00 PLN (słownie: osiem milionów sto siedemdziesiąt pięć tysięcy złotych 00/100), co stanowi równowartość kwoty 10% Wynagrodzenia z okresem ważności do czasu przekazania Instalacji do Użytkowania

9 Gwarancja naprawy wad i usterek (wartość termin obowiązywania) Zabezpieczenie na okres Gwarancji i Rękojmi w formie gwarancji bankowej w wysokości 30% zabezpieczenia dobrego wykonania z terminem obowiązywania od daty podpisania Protokołu Przejęcia Instalacji do Użytkownia do 15 dnia po upływie Podstawowego Okresu Gwarancji wynoszącego 36 miesięcy;

10 Inne gwarancje (rodzaj gwarancji, wartość, termin obowiązywania)

11 Kary

"1) 0,05 % Wynagrodzenia netto za każdy dzień zwłoki w stosunku do terminów zakończenia poszczególnych Kluczowych Kamieni Milowych;

2) Jeżeli Protokół Przejęcia instalacji do użytkownia nie zostanie podpisany przez Zamawiającego w terminie określonym w Harmonogramie Realizacji Kontraktu, to Wykonawca zapłaci karę umowną w wysokości 0,3% Wynagrodzenia netto za każdy dzień zwłoki, przy czym zwłoka będzie liczona od następnego dnia po upływie Okresu Realizacji Kontraktu.

Zamawiający ma prawo naliczyć kary za kluczowe kamienie milowe wyłącznie w przypadku gdy Protokół Przejęcia Instalacji do Użytkowania nie zostanie podpisany przez Zamawiającego

w terminie określonym w Harmonogramie Realizacji Kontraktu, chyba że Wykonawca nie jest odpowiedzialny za opóźnienie

w jego podpisaniu. Maksymalna łączna kwota kar umownych należnych od Wykonawcy z tytułu zwłoki, o wynosi 15 % Wynagrodzenia netto.

Maksymalna łączna kwota kar umownych należnych od Wykonawcy z tytułu niedotrzymania Gwarantowanych Parametrów Technicznych Grupy B wynosi 20% Wynagrodzenia netto.

Maksymalna łączna kwota kar umownych należnych od Wykonawcy ze wszystkich tytułów opisanych w Kontrakcie nie może przekroczyć 35% Wynagrodzenia netto.

12 Uwagi brak

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1