ERBUD SA (8/2021) Podpisanie znaczącej Umowy o wartości 24,89 mln zł netto na budowę Elektrowni Fotowoltaicznych.

04.02.2021, 11:40aktualizacja: 04.02.2021, 11:41

Raport bieżący 8/2021

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu 4 lutego 2021r. spółka PBDI S.A z Torunia (podmiot zależny w 90% od Emitenta) zawarła znaczącą Umowę na budowę Elektrowni Fotowoltaicznych na niżej określonych warunkach:

1. Data zawarcia kontraktu: 4 lutego 2021r..;

2. Inwestor (dokładna nazwa i siedziba): Spectris Energy spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie przy ul. Tanecznej 18, 02-829 Warszawa;

3. Całkowita wartość kontraktu netto: 24 890 000,00 PLN netto;

4. Termin realizacji Umowy: do 30 lipca 2021r.;

5. Warunki płatności: fakturowanie częściowe zgodnie z realizacją kamieni milowych. Faktury płatne w terminie 21 dni od dnia doręczenia faktury;

6. Gwarancja dobrego wykonania: 10 % wartości kontraktu brutto w formie gwarancji bankowej z terminem do 30 dni roboczych od podpisania Certyfikatu Wykonania;

7. Gwarancja naprawy wad i usterek: 5% wartości kontraktu brutto w formie gwarancji bankowej z terminem na okres 60 miesięcy i 15 dni roboczych od daty podpisania Certyfikatu Wykonania.

8. Kary:

- za odstąpienie przez Zamawiającego od Umowy z winy Wykonawcy - 20% wartości kontraktu;

- za opóźnienie w zakończeniu realizacji poszczególnych lokalizacji - 0,5% wartości kontraktu dla danej lokalizacji za każdy dzień opóźnienia;

- za opóźnienie w usunięciu stwierdzonych wad - 0,2% wartości kontraktu dla danej lokalizacji za każdy dzień opóźnienia;

- łączna kwota kar umownych nie przekroczy 20% wynagrodzenia brutto.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz