Firma Bentley ogłasza Program rozszerzenia licencji na oprogramowanie Autodesk

14.07.2016, 11:33aktualizacja: 14.07.2016, 11:33

Bezterminowe licencje firmy Bentley pozwalają na odzyskanie środków zainwestowanych w te licencje na oprogramowanie Autodesk, które wkrótce przestaną być wspierane.

EXTON, stan Pensylwania, Stany Zjednoczone--(BUSINESS WIRE) - Firma Bentley Systems, Incorporated, wiodący światowy dostawca kompleksowego oprogramowania wspierającego rozwój infrastruktury, ogłosiła dzisiaj program promocyjnego zakupu licencji dla użytkowników Autodesk. Firma Bentley Systems umożliwia swoim klientom odzyskanie środków wydanych przez nich na wieczyste licencje firmy Autodesk na oprogramowanie, które wkrótce zostanie wycofane, co wiąże się z utratą takiej licencji. Firma Bentley Systems zaliczy wartość netto licencji na oprogramowanie Autodesk na poczet zaktualizowanych "bezterminowych" wieczystych licencji na aplikacje Bentley. Te licencje wieczyste nigdy nie tracą na wartości, ponieważ (na przykład) coroczne "równoważenie portfela" usług Bentley SELECT pozwala na dokonywanie wymian w ramach obszernego portfela aplikacji firmy Bentley.

Bhupinder Singh, dyrektor ds. produktów w firmie Bentley, powiedział: "Bentley Systems uważa zakup licencji wieczystych za długoterminowe inwestycje ze strony naszych użytkowników, więc nieustannie wprowadzamy innowacje, aby zwiększyć ich wartość. Cieszymy się, że możemy zaoferować takie 'zabezpieczenia przyszłość' właścicielom licencji Autodesk, którzy w przeciwnym wypadku utraciliby wartość swoich inwestycji w aplikacje. Poza tym nadal będziemy oferowali użytkownikom zakup licencji lub abonamentów dopasowanych do ich preferencji handlowych. Jestem przekonany, że byli użytkownicy programu Autodesk zdecydują się na zaawansowane rozwiązania BIM, które oferuje nasze kompleksowe oprogramowanie do modelowania. Mam na myśli w szczególności aplikacje CONNECT Edition, które wykorzystują usługi w chmurze".

Roy Kim, dyrektor firmy PacRim Engineering, powiedział: "Nowy program wymiany licencji oprogramowania Autodesk zaoferowany przez firmę Bentley był odpowiednim rozwiązaniem dla naszej organizacji - małego, rozwijającego się przedsiębiorstwa. Nasi użytkownicy szybko opanowali obsługę aplikacji wchodzących w skład CONNECT Edition firmy Bentley i już odnotowują imponujące wzrosty produktywności".

John Cruikshank, prezes i dyrektor generalny firmy JMC2 Civil Engineering + Surveying, powiedział: "Firma Autodesk nieustannie ustala terminy, zmuszając nas do rezygnacji z licencji wieczystych na rzecz abonamentu rocznego. Ich działania sprawiły, że o wiele chętniej korzystamy z doskonałych produktów firmy Bentley. Naszym celem zawsze było posiadanie najbardziej aktualnych wersji oprogramowania i maksymalizacja naszych inwestycji, ponieważ oprogramowanie do projektowania stanowi podstawę naszych działań związanych z projektowaniem i pomiarami. Oferowany przez firmę Bentley program wymiany licencji Autodesk jest dla nas idealnym rozwiązaniem. W przypadku aplikacji wchodzących w skład CONNECT Edition firmy Bentley nasi pracownicy szybko uczą się ich obsługi, co przekłada się na niespotykany dotąd wzrost wydajności".

Jenn Goodwin, dyrektor handlowy w firmie Bennett Engineering: "Oferowany przez firmę Bentley program wymiany licencji Autodesk był idealnym rozwiązaniem dla naszej rozwijającej się firmy. Użytkownicy szybko i z łatwością opanowują obsługę aplikacji wchodzących w skład CONNECT Edition firmy Bentley".

Informacje na temat programu można znaleźć pod adresem https://www.bentley.com/en/perspectives-and-viewpoints/topics/campaign/perpetual-licenses-pl

CONNECT Edition

CONNECT Edition stanowi nową generację oprogramowania infrastrukturalnego firmy Bentley. Ta seria produktów została wprowadzona w 2015 roku, a w latach 2016 i 2017 w jej skład wchodził będzie pełen portfel aplikacji firmy Bentley. CONNECT Edition zapewnia kompleksowe środowisko do modelowania, wspólne środowisko danych i powiązane środowisko wydajności, wykorzystując przy tym dostępność mocy obliczeniowych chmury Microsoft Azure i obsługując hybrydowe środowisko obejmujące serwery mieszczące się w firmach, aplikacje na komputery biurowe i aplikacje mobilne. CONNECT Edition zwiększa zasięg mobilności informacji w celu usprawniania projektowania, budowania i eksploatacji infrastruktury. Więcej informacji można znaleźć pod adresem: CONNECT Edition.

O Bentley Systems

Firma Bentley jest światowym liderem specjalizującym się w dostarczaniu architektom, inżynierom, geodetom, konstruktorom oraz zarządcom infrastruktury kompleksowych rozwiązań w zakresie oprogramowania wspierającego rozwój infrastruktury. Użytkownicy rozwiązań firmy Bentley mogą korzystać z mobilności informacji w wielu dziedzinach i w całym cyklu eksploatacji infrastruktury, by zwiększyć efektywność projektów i aktywów. Rozwiązania firmy Bentley obejmują aplikacje MicroStation do modelowania informacji, usługi współpracy ProjectWise dla zintegrowanych projektów i usługi operacyjne AssetWise, które pomagają uzyskać inteligentną infrastrukturę - uzupełniane przez profesjonalne usługi świadczone na całym świecie i kompleksowe usługi zarządzane.

Założona w 1984 r. firma Bentley ma ponad 3000 pracowników w 50 krajach świata, ponad 600 mln USD rocznych przychodów, a od 2008 r. zainwestowała ponad 1 mld USD w badania, rozwój i przejęcia.

Dodatkowe informacje na temat firmy Bentley można znaleźć w witrynie www.bentley.com oraz w rocznym sprawozdaniu Bentley. Aby na bieżąco otrzymywać aktualności na temat firmy Bentley, można dokonać subskrypcji kanału RSS firmy Bentley z informacjami prasowymi i aktualnościami. Na stronie internetowej konferencji Year in Infrastructure znajdują się najważniejsze informacje na temat tego głównego wydarzenia dla liderów w branży organizowanego przez firmę Bentley. Zapraszamy do przejrzenia zbioru innowacyjnych projektów z zakresu infrastruktury zgłaszanych do corocznego konkursu Be Inspired w zakładce Infrastructure Yearbooks na stronie firmy Bentley. W celu uzyskania dostępu do witryny umożliwiającej specjalistom nawiązywanie kontaktów, komunikację oraz dzielenie się zdobytą wiedzą odwiedź Bentley Communities.

Aby pobrać ranking Bentley Infrastructure 500 Top Owners ranking, wyjątkowe światowe zestawienie właścicieli infrastruktury z sektora prywatnego i publicznego ułożone w oparciu o łączną wartość ich inwestycji infrastrukturalnych, odwiedź BI 500.

Bentley, logo "B", Be, MicroStation i ProjectWise są zastrzeżonymi lub niezastrzeżonymi znakami towarowymi lub usługowymi firmy Bentley Systems, Incorporated lub jednej z jej bezpośrednich lub pośrednich spółek zależnych. Wszystkie pozostałe marki i nazwy produktów są znakami towarowymi należącymi do odpowiednich właścicieli.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160713006505/pl/

Źródło: Bentley Systems, Incorporated

KONTAKT: