GROCLIN SA Nabycie akcji spółki Groclin S.A.

19.04.2016, 10:31aktualizacja: 19.04.2016, 10:31

Raport bieżący 8/2016

Zarząd Groclin S.A. z siedzibą w Grodzisku Wielkopolskim informuje, że w dniu 18 kwietnia 2016 roku otrzymał, na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, od Aegon Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. następujące zawiadomienie o nabyciu akcji spółki Groclin S.A.:

"Aegon Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. z siedzibą w Warszawie, pod adresem ul. Wołoska 5, 02-675 Warszawa, zarejestrowane w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy w Warszawie XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000028767, reprezentujące Aegon Otwarty Fundusz Emerytalny, wpisany do Rejestru Funduszy Emerytalnych prowadzonego przez Sąd Okręgowy w Warszawie VII Wydział Cywilny Rejestrowy pod numerem RFe 13, zawiadamia, iż:

Aegon Otwarty Fundusz Emerytalny w wyniku transakcji nabycia zawartej w dniu 12 kwietnia 2016 r. i rozliczonej w dniu 14 kwietnia 2016 r. zwiększył stan posiadania akcji spółki GROCLIN S.A. (dalej: "Spółka") powyżej 5% głosów.

Aegon Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. informuje, że według stanu na dzień 14 kwietnia 2016 roku Aegon Otwarty Fundusz Emerytalny posiadał 612 170 akcji Spółki, co stanowiło 5,287% udziału w kapitale zakładowym oraz 5,287% ogólnej liczby głosów.

Przed nabyciem akcji Aegon Otwarty Fundusz Emerytalny posiadał 561 192 akcji Spółki, co stanowiło 4,847 % udziału w kapitale zakładowym oraz 4,847% ogólnej liczby głosów."

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz