INTER CARS SA (28/2020) Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania akcji

31.12.2020, 14:46aktualizacja: 31.12.2020, 14:48

Raport bieżący 28/2020

Zarząd Inter Cars S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka"), informuje, że w dniu 31 grudnia 2020 roku Spółka otrzymała od pana Krzysztofa Oleksowicza, zawiadomienie o zmianie stanu posiadania akcji Spółki, o następującej treści:

"Działając na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2 w zw. z art. 69a ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego obrotu oraz o spółkach publicznych (dalej "Ustawa"), informuję, że w wyniku transakcji zbycia przeze mnie w drodze darowizny 100% udziałów w spółce OK Automotive Investments B.V. z siedzibą w Holandii zbyłem pośrednio, poza systemem obrotu, 3.726.721 (trzy miliony siedemset dwadzieścia sześć tysięcy siedemset dwadzieścia jeden) akcji spółki Inter Cars S.A. (dalej "Spółka"), co stanowiło 26.30% kapitału zakładowego Spółki i dawało prawo do 3.726.721 (trzy miliony siedemset dwadzieścia sześć tysięcy siedemset dwadzieścia jeden) głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, odpowiadających 26,30% ogólnej liczby głosów. W dniu 31 grudnia 2020 roku została zawarta umowa darowizny oraz nastąpiła zmiana stanu posiadania.

Przed zmianą stanu posiadania posiadałem pośrednio, tj. poprzez podmiot zależny ode mnie - spółkę OK Automotive Investments B.V. z siedzibą w Holandii, 3.726.721 (trzy miliony siedemset dwadzieścia sześć tysięcy siedemset dwadzieścia jeden) akcji Spółki, co stanowiło 26,30% kapitału zakładowego i dawało prawo do 3.726.721 (trzy miliony siedemset dwadzieścia sześć tysięcy siedemset dwadzieścia jeden) głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, odpowiadających 26,30% ogólnej liczby głosów.

Obecnie nie posiadam bezpośrednio ani pośrednio akcji Spółki.

Brak jest również podmiotów zależnych ode mnie będących w posiadaniu akcji Spółki.

Brak jest osób, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy.

Nie posiadam głosów z akcji Spółki obliczonych w sposób określony w art. 69b ust. 2 i 3 Ustawy."

Podstawa prawna:

Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz