Już 22.01.2020 roku premiera Ekoprzewodnika dla deweloperów i spotkanie z jego twórcami

21.01.2020, 15:24aktualizacja: 21.01.2020, 15:24

Polski Związek Firm Deweloperskich (1)
Kroplomina, Konstruktorrr, Czyste Koło, Energia, Szczęściarz oraz Mega Fauna/Super Flora to nie postacie z najnowszego uniwersum Walta Disneya. Nie są to także następcy Tony’ego Starka z Avengersów czy Chewbacci ze Star Warsów. To nasi rodzimi ekobohaterowie, którzy powstali na potrzeby promocji rozwiązań ekologicznych dla deweloperów w opracowaniu Ekoprzewodnika.

Od dewelopera do ekobohatera – czyli jak uratować świat i nie zbankrutować to motto towarzyszące środowej premierze Ekoprzewodnika od Eco Avengers, przedstawiającego tanie i ekologiczne rozwiązania dla branży budowlanej.

Tysiące rozmów, setki spotkań i dziesiątki tysięcy stron ekspertyz zostało ujęte w tej wyjątkowej publikacji zespołu Eco Avengers, która pokazuje deweloperom jak tanio i ekologicznie budować z myślą o ratowaniu naszej planety.

„Pora przejrzeć na oczy, nie bagatelizować kryzysu ekonomicznego i pomóc branży stać się bardziej eko. Deweloperzy muszą dostosować się do panujących trendów i zaszczepić w sobie tzw. zielony pierwiastek. Ekoprzewodnik ma być praktyczny i pomocny. Głęboko wierzę, że zainspiruje on do działania wszystkich deweloperów i pozwoli naszym miastom stawać się lepszymi miejscami do życia” – wyjaśnia Konrad Płochocki, dyrektor generalny PZFD.

Premiera Ekoprzewodnika rozpocznie się 22 stycznia w Warszawskim Pawilonie Architektury ZODIAK o godzinie 12:00. Wydarzenie potrwa do godziny 14:00, a na całości spotkania obecni będą Członkowie Eco Avengers, którzy szczerzej opowiedzą o swoim dziele.

Razem ratujmy naszą planetę.

O PZFD: Polski Związek Firm Deweloperskich jest największą w Polsce organizacją branżową deweloperów, która na poziomie krajowym oraz europejskim podejmuje działania na rzecz poprawy kondycji rynku nieruchomości. Związek zrzesza prawie 200 firm, w tym m. in. Archicom, Atal, Budimex Nieruchomości, Develię, Dom Development, Echo Investment, Ghelamco, HB Reavis, Lokum Deweloper, Marvipol Development, Murapol, PHN, Polnord, Robyg i Ronson Development.

KONTAKT:

Julia Zychowicz