KERDOS GROUP SA Przydział Obligacji serii K

15.06.2015, 23:31aktualizacja: 15.06.2015, 23:31

Raport bieżący 82/2015

Zarząd Kerdos Group S.A. (dalej Spółka lub Emitent), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 59/2015 oraz 75/2015, w których mowa była o uchwale Zarządu nr 17/2015 w sprawie emisji obligacji serii K (dalej Uchwała), na mocy której postanowiono iż Spółka wyemituje nie więcej niż 6.000 (słownie: sześć tysięcy) sztuk obligacji zwykłych na okaziciela trzydziestosześciomiesięcznych, oprocentowanych, serii K, o wartości nominalnej 1.000,- PLN (słownie: jeden tysiąc złotych) każda i o łącznej wartości nominalnej nie wyższej niż 6.000.000,- PLN (słownie: sześć milionów złotych) (dalej Obligacje), informuje, że w dniu 15 czerwca 2015 r. Zarząd Spółki podjął uchwałę nr 22/2015 na mocy której stwierdzono, iż emisja Obligacji doszła do skutku wobec faktu, iż 4 052 Obligacji zostało należycie subskrybowanych i opłaconych. Zostały spełnione wszelkie wymogi o których mowa była w "Warunkach emisji 36-miesięcznych odsetkowych obligacji na okaziciela serii K" będących załącznikiem do Uchwały, w związku z czym Zarząd Spółki dokonał przydziału 4 052 Obligacji na rzecz 52 podmiotów.

Obligacje będą zabezpieczone w rozumieniu przepisów ustawy o obligacjach. Na zabezpieczenie roszczeń obligatariuszy z tytułu emisji Obligacji Spółka ustanowi, w terminie do dnia 24 sierpnia 2015 roku zastaw rejestrowy na takiej liczbie wolnych od obciążeń udziałów spółki zależnej Dayli Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie (dalej Dayli), których wartość stanowi minimum 150% (słownie: sto pięćdziesiąt procent) wartości wyemitowanych Obligacji, przy założeniu, że wartość jednego udziału Dayli wynika z wyceny, którą dnia 22 kwietnia 2015 roku sporządził ECA Seredyński i Wspólnicy Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. (dalej Zastaw Rejestrowy na Udziałach), przy czym Zastaw Rejestrowy na Udziałach zostanie ustanowiony na najwyższą sumę zabezpieczenia w kwocie stanowiącej 150% (słownie: sto pięćdziesiąt procent) wartości wyemitowanych Obligacji. Zgodnie z powyższą wyceną jeden udział Dayli został wyceniony na kwotę 133,80.

Szczegółowe informacje o emisji Obligacji, w tym m.in. cel i parametry emisji, a także wysokość zobowiązań finansowych na ostatni dzień kwartału poprzedzającego udostępnienie propozycji nabycia Obligacji, Emitent przekazał w raporcie bieżącym nr 59/2015 z dnia 13 maja 2015 r. oraz 75/2015 z dnia 1 czerwca 2015 r.

Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz