Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Konferencja ma na celu omówienie wyzwań stojących przed przemysłem wydobycia, przesyłu i przetwórstwa ropy i gazu w dzisiejszym świecie ciągłych zmian, z perspektywy zarówno przedstawicieli firm z rynku Oil & Gas, jak i instytucji je wspierających.
W czasie konferencji goście będą mogli podzielić się doświadczeniami z przedstawicielami licznych przedsiębiorstw przemysłu naftowo-gazowego z tej części Europy oraz poszerzyć wiedzę na temat trendów technologicznych oraz wyzwań, jakie przynosi rynek XXI wieku. Konferencję otworzą wystąpienia przedstawicieli administracji rządowej oraz firmy General Electric dotykające kwestii kooperacji pomiędzy środowiskami rządowymi i biznesowymi na rynku przemysłu naftowo-gazowego, po którym będzie można wysłuchać panelu dyskusyjnego na temat kluczowych wyzwań technologicznych stojących przed przemysłem naftowo-gazowym. Popołudnie wypełnią sesje naukowo-technologiczne w trzech blokach tematycznych: "Cyfrowa rewolucja", "Innowacyjne technologie" oraz "Wyzwania ekonomiczne i ekologiczne".
Konferencja będzie okazją do świętowania dziesiątej rocznicy powstania zespołu Oil & Gas w Engineering Design Center, wspólnym przedsięwzięciu Instytutu Lotnictwa i General Electric. Zespół O&G powstał w EDC w 2007 roku i jest kluczową częścią tego największego w Europie centrum projektowego, zatrudniającego 2000 osób, w tym 1800 inżynierów. Inżynierowie z zespołu O&G projektują, testują, a także wspierają produkcję i serwisują instalacje pracujące na dnie morza służące do wydobycia ropy i gazu. Wśród innych urządzeń, nad którymi pracuje zespół w EDC, wymienić należy turbiny przemysłowe o mocach od kilku do kilkudziesięciu MW - w szczególności 5, 12 i 16 MW, które znajdują zastosowanie w stacjach przepompowni gazu, na rurociągach oraz przy produkcji energii elektrycznej oraz sprężarki używane w sieciach gazowych i w przemyśle rafineryjnym, chemicznym i petrochemicznym.
Konferencja jest również częścią obchodów 25-lecia obecności GE w Polsce. Spotkanie rozpocznie się o godz. 10:00.
KONTAKT:
Anna Wołkiewicz
Instytut Lotnictwa
Engineering Design Center
tel. kom. +48 603 887 557
e-mail: anna.wolkiewicz@ge.com
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 24.04.2017, 12:34 |
Źródło informacji | Instytut Lotnictwa |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ