LIBET SA (23/2019) Powołanie na kolejną kadencję dotychczasowych Członków Zarządu Spółki.

11.12.2019, 15:49aktualizacja: 11.12.2019, 15:49

Raport bieżący 23/2019

Zarząd LIBET S.A. z/s we Wrocławiu ("Spółka") działając w wykonaniu obowiązków ustalonych w §5 pkt. 5 Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim z dnia 29 marca 2018 r. (Dz.U. z 2018 r. poz. 757, dalej "Rozporządzenie") informuje, iż Rada Nadzorcza Spółki - z uwagi na zakończenie trzyletniej kadencji Zarządu Spółki - na posiedzeniu w dniu 11 grudnia 2019 roku powołała na kolejną wspólną kadencję dotychczasowych członków Zarząd Spółki.

Zarząd Spółki kolejnej kadencji będzie działał w dotychczasowy składzie tj.: Pan Thomas Lehmann jako Prezes Zarządu oraz Ireneusz Gronostaj jako Członek Zarządu.

Poniżej w treści niniejszego raportu odrębnie dla każdego z ww. członków Zarządu Spółki, Spółka przedstawia informacje o których mowa w §10 pkt. 4 Rozporządzenia.

Prezes Zarządu p. Thomas Lehmann. Wykształcenie: 1995 (rok ukończenia) - Freie Universitat Berlin; Masters Degree in Business. Przebieg pracy zawodowej oraz funkcje w organach zarządczych podmiotów gospodarczych: od roku 2011 - Libet S.A. - Prezes Zarządu, Dyrektor Zarządzający; lata 2007-2010 - Tarmac Poland / Germany / Czech Republic - Country Director; lata 2004-2010 - Libet S.A. - Członek Rady Nadzorczej (2008-2010 - przewodniczący Rady Nadzorczej); lata 2004-2007 - Tarmac Aggregates, Poland - Business Director (Polska, Niemcy), lata 1999-2004 - Minorco GmbH, Berlin (później grupa Anglo American) - Business Development Manager, lata 1998-1999 - Optibau Holding GmbH - Departmental Manager (Kruszywa), Central Eastern Europe, lata 1995-1998 - Lafarge Zuschlagstoffe GmbH - Sales Manager / Regional Aggregates Manager.

Członek Zarządu Ireneusz Gronostaj. Wykształcenie: 1997 (rok ukończenia) - Uniwersytet Łódzki, specjalność: analiza i diagnostyka działalności gospodarczej. Przebieg pracy zawodowej: od roku 2010 - Libet S.A. - Członek Zarządu; lata 2010-2012 - Anti S.A. - Członek Rady Nadzorczej, rok 2010 - Cydia Sp. z o.o./Libet Sp. z o.o. - Członek Zarządu, lata 2008-2010 - Tarmac CZ a.s. - Członek Rady Nadzorczej (2008-2009), Członek Zarządu (2009-2010), lata 2005-2010 - Tarmac Polska Sp. z o.o. - Członek Zarządu, lata 2004-2010 - WKSM S.A. - Członek Zarządu, Dyrektor Finansowy, lata 2002-2010 - KSM Kosmin Sp. z o.o. - Członek Zarządu, lata 2002-2004 - KB Tarmac Sp. z o.o. - Członek Rady Nadzorczej, lata 2002-2004 - ZKB Gajków S.A. - Członek Rady Nadzorczej, lata 2001-2009 - POL TARMAC S.A. - Członek Rady Nadzorczej, lata 2001-2004 - Libet S.A. z siedzibą w Libiążu - Członek Rady Nadzorczej, lata 2001-2003 - Tarmac Polska Sp. z o.o. - Kierownik ds. finansowych, lata 2001-2002 - KSM Kosmin Sp. z o.o. - Członek Rady Nadzorczej, lata 2001-2002 - KKK w Wiśniówce S.A. - Członek Rady Nadzorczej, lata 1998-2001 - Thomson Polkolor Sp. z o.o. - Główny Księgowy / Kierownik controllingu, lata 1996-1998 - Janów Sp. z o.o. - Główny Księgowy.

Nadto Zarząd Spółki wskazuje, iż żaden ze ww. członków Zarządu Spółki: (i) nie prowadzi działalności wykonywanej poza przedsiębiorstwem Spółki (i grypy kapitałowej Spółki) w tym działalności konkurencyjnej względem działalności Spółki, (ii) nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej, spółki kapitałowej lub jak również nie uczestniczy w konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu; (iii) nie jest wpisany do Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz