MAGNA POLONIA SA (2/2020) Podpisanie term sheet dot. udzielenia Spółce finansowania

05.02.2020, 14:04aktualizacja: 05.02.2020, 14:04

Raport bieżący 2/2020

Zarząd Magna Polonia Spółka Akcyjna ("Spółka", "Emitent") niniejszym informuje, że w dniu 4 lutego 2020 r. doszło do zawarcia ze spółką Regera Sarl z siedzibą w Luksemburgu ("Inwestor") dokumentu o charakterze term sheet ("Term Sheet"), którego przedmiotem jest określenie zasad zawarcia Umowy Inwestycyjnej ("litigation finance contract") dotyczącej wsparcia finansowego Spółki w zakresie sporu sądowego prowadzonego przez Spółkę przeciwko Emitel S.A. (raport bieżący nr 56/2013 z dnia 6 grudnia 2013r.). Umowa inwestycyjna winna zostać zawarta do dnia 18 lutego 2020 r. W ramach umowy inwestycyjnej Inwestor ma przekazać Spółce uzgodnioną między Stronami kwotę z przeznaczeniem na wsparcie finansowe procesu cywilnego, o którym mowa powyżej, oraz zobowiąże się do przekazania dalszego finansowania tego procesu. Całkowita kwota finansowania nie przekroczy 1.500.000 Euro. W zamian za udzielone finansowanie Inwestor w przypadku wygrania sprawy przez Spółkę otrzyma ze środków uzyskanych w wyniku rozstrzygnięcia udział oraz płatności, których wysokość będzie uzależniona od poziomu i wartości rozstrzygnięcia.

Celem Term Sheet jest określenie podstawowych warunków umowy inwestycyjnej. Udzielenie finansowania na uzgodnionych w Term Sheet warunkach pozytywnie wpłynie na sytuację finansową Emitenta.

O kolejnych etapach w tym o zawarciu umowy inwestycyjnej z Inwestorem Emitent będzie informować w odrębnych raportach.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz