MDI ENERGIA SA (27/2020) Podpisanie umów na budowę Elektrowni Fotowoltaicznych ze spółkami celowymi wchodzącymi w skład Grupy R.Power

07.09.2020, 19:10aktualizacja: 07.09.2020, 19:10

Raport bieżący 27/2020

Zarząd MDI Energia Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Emitent") przekazuje do publicznej wiadomości informację o podpisaniu przez Emitenta, jako Wykonawcy, w dniu dzisiejszym umów na budowę Elektrowni Fotowoltaicznych o łącznej wartości 15.519.520 PLN netto ze spółkami celowymi wchodzącymi w skład Grupy R.Power z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 2.

Umowy przewidują wykonanie prac związanych z budową 12 elektrowni fotowoltaicznych, wartość pojedynczej umowy nie przekracza kwoty 2 mln pln netto a realizacja pojedynczego kontraktu nie przekroczy okresu 12 miesięcy.

Zamawiający i Wykonawca przewidzieli w umowach odpowiedzialność z tytułu zawinionego opóźnienia w dotrzymaniu terminów w formie kar umownych.

Informację o podpisaniu umów Emitent uznał za poufną ze względu na ich istotne znaczenie dla Emitenta.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz