MENNICA POLSKA SA (8/2020) Powołanie członka zarządu

03.04.2020, 14:35aktualizacja: 03.04.2020, 14:35

Raport bieżący 8/2020

Mennica Polska S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: "Spółka" lub "Emitent"), przekazuje do publicznej informacji, że w dniu 3 kwietnia 2020 roku Rada Nadzorcza Spółki powołała Pana Artura Jastrzębia do pełnienia funkcji Członka Zarządu. Powołanie jest skuteczne z dniem dzisiejszym.

Artur Jastrząb karierę zawodową rozpoczął w 2003 roku, jako analityk finansowy w Internet Group S.A. Następnie brał udział w procesie włączania spółki Pentor w struktury międzynarodowe. W 2006 roku dołączył do Żywiec Zdrój S.A., gdzie do 2013 roku pełnił funkcje specjalistyczne, a następnie kierownicze w obszarze planowania, raportowania i kontrolingu. W 2013 roku objął stanowisko Dyrektora Finansowego w spółce Aquador Mineral Water (Danone Waters Denmark). Od maja 2015 do lipca 2019 roku pełnił funkcje Wiceprezesa Zarządu Żywiec Zdrój S.A. oraz Prezesa Zarządu Womir-SPA sp. z o.o., spółkach Grupy Danone. Od sierpnia 2019 roku pełni rolę Dyrektora Finansowego w Mennica Polska S.A. Absolwent Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie.

Zgodnie ze złożonym oświadczeniem, Pan Artur Jastrząb nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do działalności Spółki oraz jej podmiotów powiązanych. Pan Artur Jastrząb nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej, jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej, członek organu spółki kapitałowej ani nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej, jako członek jej organu. Nie został również wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych na podstawie Ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz