NTT SYSTEM SA (13/2022) Zawarcie umowy o linię wielowalutową z Bankiem Millennium S.A. z siedzibą w Warszawie

29.06.2022, 01:03aktualizacja: 29.06.2022, 01:04

Raport bieżący 13/2022

Zarząd NTT System S.A. (dalej "Spółka", "Emitent") informuje, o podpisaniu w dniu 28 czerwca 2022 roku Umowy NR 15364/22/M/04 o linię wielowalutową z Bankiem Millennium S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej:"Bank").

Bank przyznaje Spółce globalny limit w kwocie: 5 500 000,00 PLN (słownie złotych: pięć milionów pięćset tysięcy 00/100), który będzie wykorzystywany na finansowanie bieżącej działalnośc Emitenta.

W ramach globalnego limitu kredytowego Bank udostępnia sublimity produktowe: kredyt w rachunku bieżącym

w PLN w kwocie 5 500 000,00 PLN (słownie złotych: pięć milionów pięćset tysięcy 00/100), kredyt w rachunku bieżącym w EUR do kwoty 1 000 000,00 EUR (słownie euro: jeden milion 00/100), jednak Bank nie uruchomi więcej niż 5 255 500,00 PLN (słownie złotych: pięć milionów dwieście pięćdziesiąt pięć tysięcy pięćset 00/100). Łączna kwota z tytułu uruchamianych środków z kredytów nie może przekroczyć kwoty globalnego limitu.

Oprocentowanie kredytów według zmiennej stopy procentowej, stanowiące sumę wskaźnika referencyjnego dla waluty PLN WIBOR1M, dla waluty EUR EURIBOR 1M i marży Banku.

Okres wykorzystywania linii upływa z dniem 26 czerwca 2024 roku.

Strony ustaliły, że prawnym zabezpieczeniem spłaty wierzytelności Banku Millennium S.A. jest:

1. Weksel in blanco wraz z deklaracją wekslową wystawiony przez Spółkę

2. gwarancja Banku Gospodarstwa Krajowego, z siedzibą w Warszawie (dalej "BGK") w ramach portfelowej linii gwarancyjnej Funduszu Gwarancji Płynnościowych PLG-FGP w kwocie 4 400 000,00 PLN (słownie: cztery miliony czterysta tysięcy złotych )

Pozostałe warunki umowy, oprocentowanie, stawki prowizji i opłat bankowych nie odbiegają od powszechnie stosowanych dla tego rodzaju umów

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz