PLAST-BOX SA (4/2021) Zawarcie umów kredytowych

25.01.2021, 19:09aktualizacja: 25.01.2021, 19:10

Raport bieżący 4/2021

Zarząd Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych "Plast-Box" Spółki Akcyjnej z siedzibą w Słupsku ("Spółka"), niniejszym informuje, iż w dniu 25 stycznia 2021 r. Spółka zawarła z BNP Paribas Bank Polska Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Bank") trzy umowy o kredyt nieodnawialny, na mocy których Spółce zostały przyznane limity kredytowe do łącznej wysokości 23.700.000,00 zł (dwadzieścia trzy miliony siedemset tysięcy złotych). Limity mają zostać przeznaczone na spłatę kredytów inwestycyjnych udzielonych Spółce w mBank S.A. na podstawie Umowy kredytu akwizycyjnego, kredytu refinansowego i linii wieloproduktowej z dnia 18 grudnia 2018 roku, o zawarciu której Spółka informowała raportem bieżącym nr 20/2018 r. z 18 grudnia 2018 r. oraz na rozliczenie zabezpieczenia stopy procentowej kredytów udzielonych przez mBank S.A.

Okres kredytowania w umowach o kredyty nieodnawialne na refinansowanie kredytów inwestycyjnych został ustalony przez Strony na 60 miesięcy od daty zawarcia umów.

Umowy przewidują standardowe warunki oraz zabezpieczenia spłaty kredytów w postaci cesji wierzytelności, hipoteki na nieruchomościach należących do Spółki oraz spółek zależnych tj. "Plast-Box Apartments" sp. z o.o. oraz "Stark Partner Nieruchomości" sp. z o.o., cesji praw z polisy ubezpieczeniowej oraz oświadczenia o poddaniu się egzekucji.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz