POLENERGIA SA (16/2020) ZAWARCIE UMOWY DOSTAWY TURBIN ORAZ UMOWY SERWISOWEJ DLA PROJEKTU FARMY WIATROWEJ DĘBSK

19.06.2020, 16:10aktualizacja: 19.06.2020, 16:10

Raport bieżący 16/2020

W nawiązaniu do raportów bieżących nr 14/2020 z dnia 29 maja 2020 r. oraz 15/2020 z dnia 4 czerwca 2020 r. Zarząd Polenergia S.A. ("Emitent") niniejszym informuje, że Polenergia Farma Wiatrowa 3 spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ("Farma Wiatrowa"), w dniu 19 czerwca 2020 roku, zawarła z Vestas - Poland Sp. z o.o.:

1. umowę na dostawę, instalację i uruchomienie 55 turbin wiatrowych V110 2.2 o mocy 2,2 MW każda (łącznie 121 MW). Realizacja umowy przewidziana jest w okresie od października 2020 roku do czerwca roku 2022.

2. umowę na serwis i dostępność turbin wiatrowych ("AOM") dla Farmy Wiatrowej. AOM dotyczy świadczenia usług serwisowych dla wspomnianych turbin wiatrowych przez okres 30 lat od dnia uruchomienia, w tym przeprowadzania planowych przeglądów, napraw, dostawy środków utrzymania i części zamiennych, zdalnego nadzoru oraz innych czynności powiązanych.

Vestas - Poland Sp. z o. o gwarantuje także odpowiedni poziom dostępności turbin w ramach umowy serwisowej i w przypadku niespełnienia tych wymagań, zobowiązany będzie do zapłaty na rzecz Farmy Wiatrowej rekompensaty.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz