Prasowa Akademia Pieniądza XXI: 11 marca pierwszy warsztat

06.03.2017, 12:01aktualizacja: 06.03.2017, 12:01

PAP XXI
Już 11 marca w siedzibie Polskiej Agencji Prasowej odbędzie się pierwszy bezpłatny warsztat dla dziennikarzy biorących udział w projekcie PAP21.

PAP21, czyli Prasowa Akademia Pieniądza XXI, to szkolenie dla przedstawicieli mediów, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę o gospodarce rynkowej oraz instytucjach i usługach finansowych. Wykłady (w sumie dziesięć) będą sukcesywnie udostępniane na platformie e-learningowej, a następnie ich tematyka będzie rozszerzana podczas warsztatów.

Pierwsze spotkanie poprowadzi dr Piotr Maszczyk z Katedry Ekonomii II Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Ekspert wyjaśni, o czym właściwie mówią do nas ekonomiści, czyli wprowadzi w świat najważniejszych terminów. Przybliży m.in., co kryje się pod takimi określeniami ekonomicznymi jak produkt krajowy brutto (PKB), inflacja, wzrost gospodarczy czy optimum Pareta.

Warsztat będzie składał się z czterech bloków trwających po 45 minut. W trakcie będzie można zadawać prowadzącemu pytania, a po wszystkim - także przeprowadzić wywiad z dr. Maszczykiem.

Spotkanie odbędzie się w Centrum Prasowym w siedzibie PAP przy ul. Brackiej 6/8 w Warszawie. Startujemy o godzinie 10. Prosimy o przybycie 10 minut wcześniej w celu rejestracji uczestnictwa.

Dr Piotr Maszczyk na SGH pracuje od 1998 r.; jego zainteresowania naukowe koncentrują się wokół problemów transformacji systemowej w Europie Środkowej i Wschodniej. Jest autorem książki „Węgierskie doświadczenia transformacji systemowej: próba oceny”.

Projekt "Prasowa Akademia Pieniądza XXI" realizowany jest przez Polską Agencję Prasową we współpracy z Narodowym Bankiem Polskim. Szkolenie będzie realizowane do 15 grudnia 2017 r. Przygotują je i poprowadzą wykładowcy SGH w Warszawie. Uczestnictwo jest bezpłatne; więcej szczegółów na www.pap21.pl.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 06.03.2017, 12:01