Przedsiębiorstwo chemii zielonej Evolved By Nature wita Chanel wśród inwestorów

11.06.2019, 18:26aktualizacja: 11.06.2019, 18:26

BOSTON, 11 czerwca 2019 r. /PRNewswire/ - Firma Evolved By Nature założona w Bostonie w stanie Massachusetts w 2013 r. przez dr. Gregory'ego Altmana i dr Rebeccę Lacouture z przyjemnością ogłasza, że marka Chanel zdecydowała się zainwestować w firmę w ramach strategii inwestycji w zielone technologie.

Firma Evolved by Nature jest pionierem w opracowywaniu jedwabiu i opracowała Activated Silk™, czysty, naturalny jedwab w stanie ciekłym. Po rozpuszczeniu w wodzie cechy charakterystyczne Activated Silk™ można łączyć z innymi materiałami w celu naturalnego ulepszenia właściwości tkanin i wdrożenia bardziej zrównoważonych sposobów produkcji.

„Bardzo cieszy nas wsparcie Chanel i bez wątpienia skorzystamy z doświadczenia marki w sektorze mody i kosmetyków wraz z postępującą komercjalizacją naturalnego rozwiązania chemicznego Activated Silk™ – skomentował współzałożyciel i główny dyrektor wykonawczy firmy Greg Altman.

Współpraca pozwoli Chanel i Evolved By Nature na odkrywanie możliwości innowacyjnego materiału oraz mechanicznych i optycznych ulepszeń różnych tkanin zgodnie z ambicją marki Chanel w zakresie tworzenia zaawansowanych materiałów o wyjątkowej, niepowtarzalnej jakości.

O Evolved By Nature

Evolved By Nature™ to przedsiębiorstwo chemii zielonej realizujące misję tworzenia produktów, które zapewniają lepsze wyniki, a przy tym są zdrowsze dla ludzi i planety. Siedziba firmy znajduje się w Bostonie w stanie Massachusetts, gdzie Evolved By Nature bazuje na opatentowanej technologii Activated Silk™, czyli czystym jedwabiu w stanie ciekłym. Activated Silk™, całkowicie naturalne i zrównoważone rozwiązanie, zastępuje wiele surowych, ukrytych polimerów syntetycznych, plastików i domieszek często dodawanych do tkanin w branżach od odzieży po higienę osobistą i medycynę. Activated Silk™ można skonfigurować do postaci wielu różnych kompozycji cząsteczek w celu osiągnięcia pożądanych wyników.

Eksperci w zakresie jedwabiu, dr Gregory Altman i dr Rebecca Lacouture założyli Evolved By Nature w 2013 r., a firma jak do tej pory przyciągnęła zróżnicowane grono inwestorów.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/900292/Evolved_By_Nature_Logo.jpg

Źródło: Evolved By Nature