27.03.2017, 16:32aktualizacja: 27.03.2017, 16:32

Raport bieżący 10/2017

Zarząd Rainbow Tours Spółki Akcyjnej z siedzibą w Łodzi (dalej jako "Spółka" lub "Emitent"), działając na podstawie postanowień § 9 ust. 1 Regulaminu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA ("GPW"), iż w dniu 27 marca 2017 roku, w związku z uchwałą Nr 191/17 Zarządu Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych SA ("KDPW") z dnia 23 marca 2017 roku (o czym Emitent informował w drodze raportu bieżącego ESPI Nr 8/2017 z dnia 23 marca 2017 roku), wysłał i złożył do GPW wniosek o wprowadzenie Akcji serii C3 i Akcji serii C4 Spółki do obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie w następstwie rejestracji akcji w KDPW.

Zgodnie z w/w uchwałą Nr 191/17, Zarząd KDPW postanowił przyjąć do depozytu papierów wartościowych 320.000 (trzystu dwudziestu tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela spółki RAINBOW TOURS SA o wartości nominalnej 0,10 (dziesięć groszy) każda, a w tym: 200.000 (dwieście tysięcy) akcji serii C3 oraz 120.000 (sto dwadzieścia tysięcy) akcji serii C4 (zwanych dalej łącznie "Akcjami") oraz postanowił oznaczyć je kodem PLRNBWT00031, pod warunkiem wprowadzenia tych akcji do obrotu na tym samym rynku regulowanym, na który zostały wprowadzone inne akcje Spółki oznaczone kodem PLRNBWT00031. Zarejestrowanie Akcji w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych nastąpi w terminie trzech dni od otrzymania przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych dokumentów potwierdzających podjęcie przez spółkę prowadzącą rynek regulowany (GPW) decyzji o wprowadzeniu Akcji do obrotu na rynku regulowanym, na który zostały wprowadzone inne akcje Spółki oznaczone kodem PLRNBWT00031, nie wcześniej jednak niż we wskazanym w tej decyzji dniu wprowadzenia tych akcji do obrotu na tym rynku regulowanym. W przypadku podjęcia przez GPW decyzji o wprowadzeniu do obrotu na rynku regulowanym decyzji o wprowadzeniu do obrotu na tym rynku nie wszystkich Akcji, zarejestrowanie pod kodem PLRNBWT00031 akcji nie wprowadzonych do tego obrotu nastąpi pod warunkiem podjęcia przez Giełdę decyzji o ich wprowadzeniu do obrotu na tym samym rynku regulowanym, nie wcześniej jednak niż we wskazanym w tej decyzji dniu wprowadzenia tych akcji do obrotu na tym rynku.

Zgodnie z treścią wysłanego i złożonego do GPW wniosku proponowana data pierwszego notowania Akcji Spółki objętych tym wnioskiem przypada w dniu 6 kwietnia 2017 roku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz