RELPOL SA (20/2020) Powołanie Członka Rady Nadzorczej Spółki

10.09.2020, 23:38aktualizacja: 10.09.2020, 23:38

Raport bieżący 20/2020

Zarząd Relpol S.A. w Żarach informuje, że w związku ze śmiercią Pana Pawła Młynarczyka Członka Rady Nadzorczej, Rada Nadzorcza na posiedzeniu w dniu 10.09.2020 roku działając na podstawie § 24 pkt 4 Statutu Spółki, powołała na jego miejsce w drodze kooptacji Pana Marcina Maderę.

Zgodnie z postanowieniami § 24 pkt 4 Statutu Spółki: Jeżeli mandat członka Rady Nadzorczej wybranego przez Walne Zgromadzenie wygaśnie w trakcie kadencji wobec złożenia rezygnacji, śmierci bądź innych nadzwyczajnych sytuacji nie dających się przewidzieć i wskutek powyższych okoliczności skład osobowy Rady Nadzorczej stanie się niezgodny z Kodeksem Spółek Handlowych oraz Statutem Spółki, pozostali członkowie Rady Nadzorczej mogą w drodze kooptacji powołać uchwałą rady nowego członka Rady Nadzorczej, który swoje czynności będzie sprawować do czasu wyboru nowego członka Rady Nadzorczej przez Walne Zgromadzenie.

Życiorys zawodowy Pana Marcina Madery

Wykształcenie wyższe, ukończył Wydział Finansów i Rachunkowości Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie.

Kwalifikacje i zajmowane wcześniej stanowiska:

W całym okresie kariery zawodowej związany jest zawodowo z rynkiem kapitałowym. Doświadczenie zdobywał w Domu Maklerskim TMS Brokers oraz Narodowym Banku Polskim, gdzie odpowiadał za analizę makroekonomiczną, zarządzaniem ryzykiem walutowym oraz stopy procentowej.

Następnie związany był z podmiotami z obszaru equity asset management, takimi jak Altus TFI oraz NN Investment Partners, gdzie odpowiadał za spółki z sektora budowlanego, nieruchomościowego oraz przemysłowego, brał udział w licznych procesach IPO, SPO oraz tender offers.

Wskazanie innej działalności wykonywanej poza przedsiębiorstwem emitenta: Członek Rady Nadzorczej ML SYSTEM S.A.

Nie uczestniczy w spółce lub innej osobie prawnej, która prowadzi działalność konkurencyjną w stosunku do

Relpol S.A. jako wspólnik lub członek organów.

Nie figuruje w Rejestrze Dłużników prowadzonym na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Pan Marcin Madera spełnia kryteria niezależnego Członka Rady Nadzorczej.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz