Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Restauracja "Poziom 1959", bo tak właśnie nazywa się lokal w swojej nowej odsłonie, mieści się przy Górnej Stacji Kolei Linowych na Kasprowym Wierchu. Nazwa nie jest przypadkowa - główna sala restauracyjna leży właśnie na wysokości 1959 m n.p.m.
Na turystów czekać będą tu pożywne śniadania oraz dania obiadowe sprzedawane w formie bufetu. Do wyboru będą zupy, w tym staropolski żur, dania główne, z siekanym kotletem bacy na czele, oraz sałatki i desery. Tylko tu będzie można spróbować "Bezy Kasprowej z bitą śmietaną i owocami" (zresztą nigdzie indziej nie smakowałaby tak wyjątkowo).
Dla tych, którzy do restauracji chcą zajrzeć tylko na chwilę, a potem szybko wrócić na jedyne w Polsce alpejskie trasy narciarskie lub tatrzańskie szklaki, w hallu głównym stacji, naprzeciw wejścia do budynku zlokalizowany będzie punkt bistro. Będzie można tu kupić drobną przekąskę, ale też zjeść coś bardziej konkretnego - naleśniki, bułkę z kiełbasą góralską, bułę z pieczarkami czy tatrzańską kwaśnicę na wędzonce z ziemniakami. Serwowane będą również desery oraz napoje zimne i gorące, w tym tradycyjny grzaniec. Dla wygody gości posiłki będzie można spożywać zarówno wewnątrz budynku, jak i na tarasie.
Wnętrza restauracji zaprojektowała firma, mająca w swoim dorobku współpracę z najbardziej prestiżowymi obiektami hotelowymi i gastronomicznymi w Polsce, w tym chociażby z restauracją AleGloria Magdy Gessler.
Wystrój "Poziomu 1959" utrzymany będzie w surowym klimacie technologicznym - nie mogło być inaczej, skoro restauracja mieści się w budynku stacji najpopularniejszej kolejki linowej w Polsce. Dlatego też przy aranżacji pomieszczeń wykorzystano m.in. motywy rolek kolei linowych czy kominek na wzór wagonu kolei. Do tego dochodzą wykładziny z blachy aluminiowej i celowo pokryte rdzą metalowe elementy stołów, ław i poręczy. W całość wkomponowano motywy sportowe i turystyczne, a także dworcowe - kojarzące się z poczekalnią ławki i charakterystyczne lampy.
Wysoki poziom restauracji gwarantować będzie nie tylko jej położenie, lecz także fachowa kadra menadżerska - do zarządzania obiektem i doboru menu zaangażowano bowiem najwyższej klasy specjalistów.
Oprócz tradycyjnej oferty skierowanej do turystów, restauracja planuje także obsługę konferencji, zawodów sportowych czy wywiadów. Nie jest wykluczona również organizacja przyjęć okolicznościowych.
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 18.12.2014, 15:28 |
Źródło informacji | Polskie Koleje Linowe S.A. |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘPozostałe z kategorii
-
Image
Truskawki to ulubione owoce Polaków
Rusza sezon na truskawki, najbardziej wyczekiwany gatunek w Polsce. Truskawki to ulubiony owoc Polaków. Ostatnie lata to wielki wzrost ich popularności. Dowiedz się dlaczego pierwsze owoce nie są droższe niż w ubiegłym roku? Dlaczego truskawki to polskie superowoce? I dlaczego owoce krajowe są zawsze smaczniejsze i zdrowsze od swoich importowanych odpowiedników?- 30.04.2024, 11:42
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw
-
BioMaxima SA zaprasza inwestorów na konferencję wynikową
Zarząd BioMaxima, polskiego producenta wyrobów do laboratoryjnej diagnostyki medycznej i mikrobiologii przemysłowej zaprasza inwestorów na konferencję, podczas której zaprezentowany zostanie raport finansowy za I kwartał 2024. Konferencja odbędzie się 29 maja 2024 roku o godzinie 9.00. W trakcie spotkania omówiona zostanie realizacja strategii, bieżąca sytuacja spółki, zarząd podsumuje ubiegły rok a także odpowie na pytania inwestorów.- 30.04.2024, 09:27
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: BioMaxima S.A.