RevitaLash® Cosmetics wprowadza produkty do pielęgnacji włosów do nagradzanej kolekcji

09.07.2018, 15:15aktualizacja: 09.07.2018, 15:15

Seria produktów opracowywanych przez lekarzy wejdzie na rynek w lipcu 2018 r.

VENTURA, Kalifornia, 9 lipca 2018 r. /PRNewswire/ - Firma RevitaLash® Cosmetics, lider i pionier w kategorii kosmetyków do rzęs i brwi oficjalnie wprowadziła na rynek nową kolekcję produktów do pielęgnacji włosów. Seria produktów obejmuje szampon zagęszczający włosy, odżywkę zagęszczającą oraz piankę dodającą objętości. Kolekcja stanowi uzupełnienie nagradzanych kosmetyków do rzęs i brwi firmy oraz zapewnia niedoścignione rozwiązanie w przywracaniu życia cienkim i rzadkim włosom u mężczyzn i kobiet.

„Kosmetyki do pielęgnacji włosów o specjalnych właściwościach idealnie wpasowują się do naszej kolekcji produktów do rzęs i brwi - skomentował dr Michael Brinkenhoff, założyciel i główny dyrektor wykonawczy firmy RevitaLash® Cosmetics. - Z oddaniem pracowaliśmy nad odkryciem najlepszego sposobu na osiągnięcie dobrych wyników znanych przy stosowaniu naszych istniejących produktów także w pielęgnacji cienkich i rzadkich włosów, dodając klientom pewności siebie” - dodał dyrektor.

Oparte o niepowtarzalne składy dodające objętości zagęszczający szampon i odżywka zawierają składniki zapewniające zdrowie skóry głowy. Właściwości czyszczące i nawadniające zestawu nadają włosom pełniejszy, grubszy wygląd i przywracają zdrowie pasmom.

Wyjątkowa pianka dodająca objętości ma w swoim składzie własny składnik BioPeptin Complex® firmy - ten sam, który znajduje się w nagradzanej odżywce do rzęs RevitaLash Advanced. Składnik ten dodaje włosom żywotności, zwiększa elastyczność w walce z łamliwością i odżywia pasma włosów. W niedawno przeprowadzonym badaniu konsumenckim aż 94% badanych potwierdziło, że po 8-tygodniowym stosowaniu produktu włosy są zdrowsze i pełniejsze.

Poddana badaniom klinicznym kolekcja nie zawiera parabenów ani ftalanów, ma właściwości hypoalergiczne i jest wolna od okrucieństw. Produkty można stosować na farbowanych włosach. Kolekcja idealnie sprawdza się w pielęgnacji cienkich i rzadkich włosów. Produkty do pielęgnacji włosów RevitaLash® Cosmetics przywracają życie włosom zniszczonym przez zabiegi lub czynniki chemiczne i środowiskowe.

Począwszy od lipca 2018 r. kolekcja kosmetyków do pielęgnacji włosów RevitaLash® Cosmetics dostępna będzie w cenach od 36 do 175 dolarów.

O RevitaLash ® Cosmetics

Firma RevitaLash® Cosmetics jest światowym liderem w opracowywaniu zaawansowanych produktów do pielęgnacji rzęs, brwi i włosów. Założona w 2006 roku firma ma w swojej ofercie nagradzane odżywki do rzęs RevitaLash® Advanced Eyelash Conditioner i brwi RevitaBrow® Advanced Eyebrow Conditioner. Produkty firmy dostępne są w gabinetach lekarskich, ośrodkach odnowy biologicznej, salonach i drogeriach w 62 krajach. Jako organizacja wspierająca inicjatywy walki z rakiem piersi nie dla zysku firma RevitaLash® Cosmetics przekazuje część dochodu na rzecz badań i edukacji nie tylko w październiku, ale wspiera społeczność walki z rakiem piersi przez cały rok. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.revitalash.com. [Produkty RevitaLash Advanced nie są dostępne na terenie Kalifornii.]

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/710771/RevitaLash_Cosmetics_Hair_Care.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/653485/RevitaLash_Cosmetics_Logo.jpg