SANY 2023: Wspieranie talentów pierwszej klasy dla przyszłości sektorów produkcyjnych

13.07.2023, 09:38aktualizacja: 13.07.2023, 09:47

PR Newswire/SANY Group

PEKIN, 13 lipca 2023 r. /PRNewswire/ -- Grupa SANY („SANY”) w swojej 23-letniej historii zyskała pozycję lidera w branży cieszącego się uznaniem ze względu na kulturę korporacyjną, środowisko pracy, dbałość o pracowników i zapewnianie świadczeń dla nich oraz rozwijanie talentów, a wspieranie talentów pierwszej klasy jest jedną z trzech „wizji pierwszej klasy” grupy. Filozofia zarządzania talentami grupy SANY ukierunkowana na pracowników jest kluczem do sukcesu w tworzeniu najlepszej platformy wspierania rozwoju pracowników, zabezpieczenia ich praw i interesów oraz motywowania ich do rozwoju korzystnego dla nich i dla pracodawcy.

Na początku tego roku SANY otrzymała tytuł wyjątkowego pracodawcy roku 2022 od Liepin, czołowej chińskiej platformy rozwoju kariery, która była gospodarzem 8. dorocznego wydarzenia wspólnie z czołowym chińskim dziennikiem The Paper. Grupa SANY została wyróżniona za „zróżnicowane programy motywacyjne, które wyzwalają potencjał pracowników, poszanowanie wartości pracowników i tworzenie lepszej przyszłości wraz ze swoim zespołem”. W 2021 r. grupa SANY zajęła 10. miejsce w Chinach i 230. na świecie w rankingach Forbes „World’s Best Employers” przygotowanych we współpracy z firmą zajmującą się badaniem rynku Statista w wyniku przebadania 150 000 pracowników z 58 krajów zatrudnionych w pełnym i niepełnym wymiarze czasu pracy. Pod koniec 2022 r. grupa zatrudniała łącznie 26 374 pracowników. SANY angażuje się we wspieranie długoterminowego zrównoważonego rozwoju, szczególnie jeśli chodzi o upodmiotowienie kobiet w ramach „She Power” - kobiety zajmują 12,5% stanowisk kierowniczych w grupie.

Ponadto dzięki wykorzystaniu platformy obsługi HRSSC grupy SANY, regularnym dyskusjom grupowym, spotkaniom koordynacyjnym z pracownikami, kongresom pracowników, ankietom pracowniczym i innym, grupa zdobywa informacje na temat obaw i oczekiwań pracowników i reaguje na nie. W ramach wewnętrznego badania otrzymano 20 262 ankiety, w których wskaźnik zadowolenia pracowników wyniósł 87%.

Grupa SANY stworzyła kompleksowy system motywacyjny, m.in. nagrodę za marżę dodatkową brutto, opcje na akcje, programy motywacyjne w formie projektów i inne, aby przyciągnąć więcej najlepszych talentów technicznych. W samym roku 2022 grupa zapewniła dofinansowanie o łącznej wartości 428 700 juanów dla 32 pracowników w trudnej sytuacji finansowej. W 2022 r. w programach i wydarzeniach szkoleniowych SANY wzięło udział 20 683 osób, a 78,4% pracowników ukończyło szkolenie, przy średnim czasie szkolenia przypadającym na osobę wynoszącym 96,8 godziny.

„Pracuję w SANY od ponad dekady - powiedział Hu Jiangxue, zastępca dyrektora ds. zasobów ludzkich SANY i dyrektor Hunan SANY Polytechnic College. - Naszą naczelną filozofią zarządzania zasobami ludzkimi jest sukces pracowników. Programy rozwijania talentów grupy wspierają pracowników w odbywaniu szkoleń i rozpoczynaniu kariery inżynierskiej w zakresie robotyki, a poprzez naukę technologii cyfrowych i inteligentnych chcemy w nadchodzących latach pomóc w transformacji kariery inżynierów, specjalistów ds. sprzedaży i pracowników”.

Rok 2023 stanowi również kluczowy punkt zwrotny dla kolegium politechnicznego Hunan SANY Polytechnic College. Ta instytucja oferująca kształcenie stacjonarne przyjmuje na nadchodzący rok akademicki klasę studentów specjalizujących się w pojazdach zasilanych nowymi źródłami energii. Placówka dysponuje obecnie czterema głównymi kierunkami: inteligentna produkcja, maszyny budowlane, industrializacja budownictwa i handel międzynarodowy, aby rozwijać talenty najbardziej potrzebne chińskiemu przemysłowi wytwórczemu w erze Przemysłu 4.0.

Wideo - https://mma.prnewswire.com/media/2152541/The_New_Journey_of_SANY.mp4

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1518641/4160346/logo_Logo.jpg