SANY Heavy Industry pionierem światowych innowacji w branży maszyn budowlanych, które wspierają jej zrównoważony rozwój

14.08.2024, 14:46aktualizacja: 14.08.2024, 14:50

SZANGHAJ, 14 sierpnia 2024 r. /PRNewswire/ -- Rok temu ONZ opublikowała raport pt. 2023 Financing for Sustainable Development Report: Financing Sustainable Transformations („Sprawozdanie w sprawie finansowania zrównoważonego rozwoju za rok 2023: finansowanie zrównoważonej transformacji”), w którym zwrócono uwagę na kluczową rolę zielonej transformacji branży budowlanej w realizacji celów klimatycznych i zrównoważonego rozwoju. Od czasu jego publikacji SANY Heavy Industry, lider w branży maszyn budowlanych, nieustannie wytycza nowe kierunki rozwoju technologicznego w ramach globalnych trendów ku rozwiązaniom zrównoważonym i inteligentnym, wprowadzając do oferty szereg rewolucyjnych produktów. Innowacje te możliwe były dzięki rozbudowanej bazie technologicznej i silnej obecności na rynku, które w tym roku stawiają firmę w centrum zainteresowania globalnego rynku maszyn budowlanych, pełniąc funkcję istotnego katalizatora zielonej transformacji branży i rozwoju technologicznego.

Stawiając na globalną ekspansję, inteligentne rozwiązania cyfrowe i niskoemisyjność, SANY kreuje w branży maszyn budowlanych trend ku zrównoważonemu rozwojowi. Flagowe pozycje z tegorocznej oferty SANY:

Koparki wielkogabarytowe z serii SY870E i SY1650E

W SY870E zastosowano wysokonapięciowy (6 kV) elektryczny układ napędu w połączeniu z silnikiem elektrycznym o mocy 370kW, które pozwalają oszczędzić ponad 30% kosztów operacyjnych w porównaniu do tradycyjnych modeli z silnikami wysokoprężnymi.

Z kolei model SY1650E wyróżnia się pionierskimi technologiami elektryfikacji i cyfryzacji. Koparka stanowi efekt przełomowych osiągnięć w 18 podstawowych technologiach, wypełniając lukę w technologii wysokonapięciowej 6kV dla koparek wielkogabarytowych i znacznie redukując łączne koszty operacyjne. Jej przedpremierowy sukces, o którym świadczą liczne zamówienia, to dowód uznania ze strony branży wydobywczej i potencjału dostrzeganego w tych koparkach.

Pompa do podawania betonu zamontowana na samochodzie, model 710S

Nowej generacji pompa do podawania betonu zamontowana na samochodzie posiada największy w branży wysięgnik, a do tego minimalne wymagania w zakresie obrysu oraz elastyczną konstrukcję wysięgnika z funkcją podawania betonu w promieniu 360 st. Doskonała konstrukcja zapewnia ekologiczne, energooszczędne, stabilne i niezawodne rozwiązanie dla klientów, wspierając postęp technologiczny w branży.

Dźwig samochodowy STC2400C8-8

Model ten, uważany za największy na świecie dźwig samochodowy o masie 240 ton, charakteryzuje się ultra-długim ramieniem głównym i niezrównanymi właściwościami użytkowymi. W 2023 r. do produktu tego należała duża część rynku – aż 57.9%. Zapewnia on możliwości 300-tonowego dźwigu, a także posiada wszechstronną, 25-tonową przeciwwagę z możliwością repozycjonowania o 1 metr, rewolucjonizując wydajność operacyjną i normy bezpieczeństwa.

Żuraw gąsienicowy SCC22000A

W modelu tym wykorzystano najnowsze osiągnięcia technologii budowlanej, a także szereg innowacji niespotykanych dotąd w branży. Żaden inny żuraw gąsienicowy eksportowany z Chin nie miał jak dotąd tak dużego tonażu. Sprzęt ten doskonale nadaje się do pracy w najsurowszym klimacie przy najniższych temperaturach. SCC22000A płynnie łączy dwa dźwigi w jeden super-dźwig z unosem ponad 4 tys. ton, dzięki czemu możliwe jest osiągnięcie jeszcze lepszej wydajności.

SANY umocniła się w pozycji globalnego lidera, wprowadzając szereg pionierskich produktów, w tym w szczególności napędzane wodorem betoniarki samochodowe i zintegrowane otaczarki do asfaltu. Napędzana wodorem betoniarka, pierwsza pochodząca z Chin betoniarka z niezależnie opracowanym układem ogniw paliwowych, stanowi dowód potencjału i wizji SANY, jeśli chodzi o badania i rozwój w dziedzinie zrównoważonej energii.

Dzięki bogatej ofercie innowacyjnych produktów firma może pochwalić się imponującymi osiągnięciami na rynku, w tym dzierżoną od 13 lat pałeczką lidera Chin pod względem sprzedaży maszyn do robót ziemnych, pozycją pierwszej na świecie marki w segmencie maszyn betoniarskich, a także oszałamiającym, 50-procentowym wzrostem na międzynarodowych rynkach maszyn dźwigowych. Co więcej, firma może poszczycić się imponującym rozwojem w międzynarodowej branży maszyn drogowych i palownic. Dorobek ten świadczy o kluczowej roli SANY w kreowaniu trendów ku zrównoważonemu rozwoju w światowej branży maszyn budowlanych.

Materiał filmowy – https://mma.prnewswire.com/media/2482015/SANY_Pioneers_Global_Construction_Machinery_Innovations.mp4

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1518641/logo_Logo.jpg

Źródło: SANY Group